NB I

A PMFC nem lőtt gólt a szomszédnak

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Pécs, és a másodosztályban sereghajtó Kozármisleny meccse.
Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – Kozármisleny FC 0-0
Pécs
PMFC: Steer – Erdős, Fodor F., Lantos, Hambuch – Horváth A., Turi – Beke, Rácz, Zsdrál (Városi, 65.) – Perics (Pölöskey, a szünetben). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Fellai, Vattai, Fenyvesi (Petrók, 76.) – Kovács T., Fitos (Varga B., 76.), Szabó B. (Kovács D., 61.), Nagy M. K. – Vituska (Tóth D., 27.), Oláh L. Edző: Eduardo Almeida

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét a szomszédos Kozármisleny ellen lépett pályára edzőmeccsen az anyagi krízis ellenére is jó formát mutató Pécsi MFC.

Szórványos lehetőségek mindkét oldalon kialakultak, de az első valamirevaló helyzet a 22. percben adódott: egy kitűnő passz után Rácz kapta a labdát középen, egészen a tizenhatos vonaláig tört előre, majd lövésre szánta el magát, de laposan szálló labdáját Helesfay megkaparintotta. A 26. percben Vituska veszélyes lövése lefele csapódott, de Steer ütötte ki a léc alól. Négy perc múlva Oláh Lóránt fordult le Fodor Ferencről, betört a tizenhatoson belülre, majd kissé éles szögből kapura lőtt. Steer bravúrosan védeni tudott, a kipattanóra Fitos érkezett, aki azonban a kapu fölé lőtt.

A szünet után Pölöskey 15 méteres emelése a keresztlécről vágódott ki. Az 52. percben Rácz beadását Fellai az utolsó pillanatokban mentette a vendégek kapuja előtt. Az 57. percben Rácz szögletét Fodor fejelte kapura, a középre tartó labdát azonban Helesfay kiöklözte. A 63. percben Pölöskey beadását Zsdrál visszafejelte a kapu elé érkező Bekének, de Helesfay védett, majd Horváth Adrián lövése elakadt a védőkben. A nyolcvanadik percben Kiss beadását Oláh csúsztatta meg veszélyesen, Steer azonban hatalmasat védett. A 87. percben ismét Steer mentett nagyot Oláh Lóránt elől – tudósított a PMFC honlapja.

Tehetséges fiatal Kozármislenyben

Toricska Rajmond személyében újabb játékossal bővült az NB II-es sereghajtó kerete. A húszéves futballista 2012 decemberében az Újpestnél kapott hároméves profi szerződést, majd a lilák első osztályú együttesében is pályára lépett egy alkalommal, most pedig fél évre, kölcsönbe érkezik a baranyaiakhoz.

Az Újpest másodosztályú csapatában 23 alkalommal szerepelt és két gólt szerzett. A fiatal labdarúgó a középpálya mindkét szélén, illetve középen is remekül feltalálja magát, de adott esetben szélső védőként is bevethető – írja a klub honlapja.

– Abból a szempontból volt fontos a mérkőzés, hogy teljes meccsterhelést tudtunk adni azoknak a játékosoknak, akik kevesebbet kaptak idáig – fogalmazott a PMFC honlapján Lőrincz Emil, edző. – Továbbá tisztább képet kaptunk a futballisták fizikai állapotáról, és arról, hogy hol tartanak játékban, vagy, hogy mennyire tudják magukévá tenni azt a stílust, amit elképzeltünk a csapat számára. Ebből a szempontból volt olyan játékos, akinek még sokat kell dolgoznia azért, hogy hasznos tagja legyen az együttesnek. Az eredmény másodlagos volt, szombaton viszont már gólokat várunk a csapattól. Ennek tudatában készülünk a Paks elleni hazai Ligakupa negyeddöntőre, és ehhez mérten fogunk felállni. Mindenféleképpen szeretnék olyan előnyt kiharcolni, amivel továbbjuthatunk. Remélem, sokan fognak kilátogatni a mérkőzésre. Tapasztalataink szerint a szurkolóknak pozitív véleményük van a csapatról, és mi is azt az együttest szeretnénk látni, amelyik ősszel eredményesen betudta fejezni a bajnokságot. Úgy akarjuk elkezdeni a tavaszt, ahogy abbahagytuk az őszt, sikeresen.

Olvasói sztorik