NB I

A DVSC kihasználta ellenfele lyukas védelmét

Tizenegyest és öngólt is hozott a Debrecen és a Békéscsaba 3-2-es edzőmeccse.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Békéscsaba 1912 Előre SE 3-2 (1-1)
Debrecen, 200 néző. Játékvezető: Solymosi
DVSC: Verpecz – Króner, Morozov, Szatmári, Brkovics – Bódi (Kovács Á., 65.), Spitzmüller, Bouadla, Ferenczi – Szécsi, Seydi. Edző: Kondás Elemér
Békéscsaba: Póser (Scsekics, a szünetben) – Tolmbaye (Balog Zs., 17.), Koszó, Albert I., Juhász – Balogh M. (Leucuta, a szünetben), Bagi, Lucas (Pozsár, 36.), Károly – Prasler (Gajdos, a szünetben), Mosquera. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Seydi (36.), Morozov (55.), Albert (öngól 88.), illetve Bagi (24.), Leucuta (tizenegyesből 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debreceni Labdarúgó Akadémián lépett pályára szerdán délután a Békéscsaba, amelyet a DVSC-TEVA látott vendégül egy edzőmeccs erejéig.

Kondás Elemér, a hazaiak edzője jobbára az élvonalban kevesebb lehetőséghez jutó játékosinak szavazott bizalmat, akiket tehetséges fiatalokkal egészített ki, míg vendégoldalon a többé-kevésbé állandósuló csapat kezdett.

Sokáig azonban nem maradhatott az alapformáció, mert Tolmbaye sérülése miatt bő negyedóra után módosítania kellett a hadrenden Komjáti Andrásnak. Változatos, jó iramú meccs bontakozott ki, egy pillanatra sem játszottak alárendelt szerepet a csabaiak. Ennek nyomatékot adva a 24. percben Bagi István lépett ki egy pontos szöktetéssel, és a büntetőterületen belül a kifutó kapus lábai között helyezte hálóba a labdát (0-1).

Hogy milyen komolyan vették a debreceniek a meccset, arról a Békéscsabára kölcsönadott Lucas tudna meséli leginkább, akit le kellett cserélni, mert egy hazai labdarúgó lekönyökölte, és bedagadt a szeme. A csere időpontjára esett az egyenlítés is, amit Seydi közeli fejese eredményezett.

A szünetben hármat cserélt a csabai szakvezetés, a csapat lendülete azonban megmaradt. Talán csak Póser kapus lehívása nem hozta meg a várt hatást, hiszen az 55. percben Morozov közeli fejesénél Scsekics ugyanolyan aktív szemlélő maradt, mint előtte a kispadról. Továbbra is változatos játékkal telt-múlt az idő, mígnem Solymosi játékvezető büntetőt ítélt a Károly ellen elkövetett szabálytalanságért, amit a hajrában Leucuta értékesített.

Nem maradt azonban döntetlen, és erről a vendégek védelme gondoskodott… A kapu elé ívelt labdára Albert és Scsekics közösen mozdult: a kapus pechjére társa érte el hamarabb, és fejéről saját kapujában kötött ki (3-2).

A találkozó hasznos erőfelmérő volt az NB II-es viharsarkiak számára, helyenként már az ötletes játékkal sem maradtak adósok, de a védelem ezúttal sebezhetőnek bizonyult – írja a bmsextra.hu.

Olvasói sztorik