NB I

Orosz Márk volt a nyerőember

A Lombard Pápa hazai pályán 1-0-ra győzött a Veszprém ellen.
Felkészülési mérkőzés
Lombard Pápa Termál FC – Veszprém FC 1-0 (0-0)
Pápa. Játékvezető: Piller
Pápa 1. félidő: Horváth G. – Nagy S., Csizmadia, Nagy T., Jagodics B. – Radics, Arszics, Baldauf, Venczel – Griffiths, Horváth R. 2. félidő: Markek – Struhar, Németh M., Présinger, Király B. – Orosz M., Tajthy, Sekour, Tóth G. – Kenesei K., Eszlátyi. Edző: Tóth Bálint
Gólszerző: Orosz M. (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Borongós időben játszotta utolsó téli edzőmérkőzését a Pápa, az ellenfél az NB III Nyugati-csoportjának nyolcadik helyén álló Veszprém volt. A hazaiaknak ez volt a főpróbájuk a Kecskemét elleni Ligakupa-párharc előtt. Volt olyan terv is, hogy a stadionban rendezik a találkozót, de a hét eleji esős időjárás miatt a műfüves pálya adott otthon a megyei riválisok csatájának.

Tóth Bálint vezetőedző minden valószínűség szerint azokat küldte pályára az első félidőben, akik a Ligakupában szerepelni fognak a KTE ellen. Többet támadott a Pápa az első játékrészben, azonban gólt nem szerzett. Griffiths-t próbálták a legtöbbször megjátszani, ám ő, és a sokat mozgó Arszics sem tudott betalálni a VFC kapujába. A fordulást követően még nagyobb offenzívába kezdett a hazai együttes, és ez hamar eredményre vezetett, hiszen az 51. percben Orosz Márk kapott jó labdát, a tizenhatos jobb sarkánál vette át, egy csellel a bal lábára játszotta, és 15 méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát (1-0).

A játék képe a gólt követően sem változott, a Veszprém térfelén pattogott a labda, de a mezőnyfölényből újabb találatot nem ért el a Lombard. A főpróbán tehát túl van az együttes, Kecskeméten pedig kiderül, hogy a veretlenül megvívott felkészülési időszak valójában mire elég tétmeccsen.

Olvasói sztorik