NB I

Diósgyőri fordítás a szlovákok ellen

A házigazda DVTK a szünetben még vesztésre állt az MSK Kosice ellen, de végül 2-1-re győzött.
Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – MSK Kosice (szlovák) 2-1 (0-1)
Diósgyőr
DVTK: Rajics – Vági, Vadász, W. Alves, Gohér – Egerszegi, Marjanovics, Nikházi, Batioja – Bacsa, Grumics. Cserék: Rados, Eperjesi, Kádár, Debreceni, Huszics, Abdouraman, Elek Á., Barczi, Kosztics, Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Futács (70.), Batioja (85.), illetve Novák (22.)
Kiállítva: Singlár (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Diósgyőr a tavaszi szezon előtt, az ellenfél a szlovák első osztályú MFK Kosice volt. Bár a meccs hivatalosan zárt kapus volt, de ismét megtelt a kerítésen túli rész. Az időjárás kissé hűvös volt, de a füves edzőpálya jó állapotban várta a csapatokat.

A nyolcadik percben Grumics beadását a kivetődő kapus megszerezte Marjanovics elől. Két perccel később egy szlovák beadás középen elment a kapu előtt, anélkül, hogy bárki hozzáért volna. A 22. percben Novák lépett ki a bal oldalon, vezette a labdát, majd ziccerben, 14 méterről a hálóba lőtt (0-1). A 25. percben Gohér szabadrúgását a kapu torkából fejelték ki a vendégvédők.

A 28. percben Grumics passza után Gohér beadása veszélyesen érkezett az ötösre, de ott megelőzték Bacsát, így nem lett igazi helyzet a dologból. Két perc múlva Grumics indította fejjel Bacsát, aki húsz méterről lőtt, de blokkolták. Az ellentámadásból veszélyes beadás következett, amit Vadász fejelt szögletre.

A szünet után Futács lőtt a tizenhatos vonaláról a kapu fölé. A 48. percben előbb Futács elől mentettek szögletre, amit Abdouraman fejelt nem sokkal mellé. Ezután előbb Batioja lövése vágódott le a tizenhatoson belül, majd Grumics duplázása ment fél méterrel mellé. Az 53. percben Gohér 18 méteres szabadrúgása vágódott le a sorfalról, majd Nikházi életerős lövését blokkolták.

Az 59. percben Vági tört előre, a tizenhatos előterében szabálytalanul szerelték. A szabadrúgást Gohér fölé rúgta. A 64. percben Singlár szabálytalankodott Barczi Dáviddal szemben, amikor megkapta második sárga lapját, tehát kiállították. Diósgyőri részről Marjanovics beadását Futács fejelte nem sokkal mellé. A 68. percben Novák szabadrúgásból csavart a kapu felé, de Rados a helyén volt. Újabb két perccel később Gohér szabadrúgását követően Futács középen finoman hozzáért a labdához, így a kapu jobb oldalában kötött ki (1-1).

A 72. percben Barczi beadásába középen beleért egy védő, majdnem öngól lett, majd a következő beadást Futács fejelte a kapu mellé. A folytatásban Gosztonyi szúrta rá a labdát húsz méterről, de a kapus védett, majd Futács tűnt el a védők szorításában, de nem fújt a bíró. A 77. percben Futács bombázott 17 méterről, de a kapus mellre vette a labdát. Két perc elteltével újabb diósgyőri helyzet alakult ki, de ezúttal Barczi lövését védte a kapus.

A 81. percben lövéssel végződött az egyik szórványos szlovák ellentámadás, de Rados védett. A 83. percben Gosztonyi keresztlabdája után Batioját vágták fel a tizenhatos vonala előtt. A szabadrúgásból Gohér a hosszú felsőt célozta meg, nem találta el. A 85. percben Gohér szabadrúgására középen Batioja érkezett, és kilőtte a bal alsó sarkot (2-1) – tudósít a DVTK Twitter-csatornája.

Délelőtt a DVTK U21-es csapata játszott a kassaiak B-csapata ellen. A diósgyőriek 2-1-es vereséget szenvedtek, góljukat Boros szerezte.

Olvasói sztorik