NB I

Megszorongatták az oroszokat

A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton 2-1-re kikapott a CSZKA Moszkva csapatától.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – CSZKA Moszkva (orosz) 2-1 (1-1)
Marbella, Spanyolország
Videoton: Calatayud (Tujvel, a szünetben) – Brachi, Juhász R., Caneira (Vinícius, 14.), Mamadu – V. Gomes (Kleinheisler, 83.), Sándor Gy. – Gyurcsó (Zé Luis, 64.), Kovács I. (Álvarez, a szünetben), Nildo (Haraszti, a szünetben) – N. Nikolics (Lupeta, 64.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: N. Nikolics (tizenegyesből 40.), illetve Domubia (33.), Ahmed Musa (75.)
Kiállítva: Zreljak (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A patinás orosz klub, a CSZKA Moszkva ellen játszott felkészülési mérkőzést a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton.

A negyedik percben nagy helyzet alakult ki a magyar együttes kapuja előtt: Sándor György passzába a játékvezető lépett bele, a labda Doumbia elé került, akinek az ötösről leadott lövését Juhász Roland blokkolta. Két perccel később ismét Doumbia veszélyeztetett: alig hat méterről leadott lövése azonban nem talált kaput – tudósít a székesfehérváriak hivatalos honlapja. A 13. percben a Caneira ápolása miatt emberhátrányban játszó Videoton került helyzetbe, de Nemanja Nikolics centikkel elvétette a bal felső sarkot – Caneiráról közben kiderült, hogy sérülése miatt nem tudja folytatni a játékot, így Vinícius váltotta.

A 19. percben Gyurcsó szabadrúgását húzta le az oroszok válogatott kapusa, Igor Akinfejev. Két perccel később ismét az orosz kapus volt munkában: Gyurcsó beadását mentette vetődve Kovács István elől. A folytatásban sem ért véget az orosz offenzíva, a 29. percben például Rasmus Elm előbb szabadrúgásból, majd szögletből ívelt a kapu elé, de a fehérváriak mindkettőt hárították, végül Milanov bombája akadt el egy Videoton-játékosban. A 33. percben Vinícius átadására csapott le Doumbia, elindult, és 15 méterről a hálóba lőtt (0-1).

A hajrában a magyar csapat is eljutott ellenfele kapujáig. A 39. percben Kovács István lőtt 22 méterről, a labda felpörgött egy védőn, és Akinfejev megkaparintotta. Ezután Nikolicsot fellökték a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett magabiztosan lőtt a hálóba (1-1).

A szünet után Nababkin tekert a jobb alsó sarok mellé a tizenhatos csücskéről. Az 52. percben Sándor György lépett ki egy szép csel után a bal oldalon, kisodródva lőtt, ezért a kapu mellé ment a labda. Ebben az időszakban fordított volt a helyzet, mint az első félidőben, valamivel többet volt a magyar csapatnál a labda, de nagyobb lehetőséget nem tudott kialakítani, sőt ismét rákapcsoltak az oroszok. Előbb Jefremov bombázott jobbal fölé, majd Bazeljuk lépett volna ki a védők között, de a kivetődő Tujvel felszedte a labdát.

A 63. percben Coelho Santos lövését Tujvel kiütötte, két orosz is érkezett, de egymást zavarták, így nem alakult ki újabb helyzet. Két perc telt el, amikor Bazeljuk óriási helyzetben lőhetett az ötösről, de Tujvel megfogta. A hetvenedik percben Coelho Santos labdájával Jefremov lépett ki, de a kapu mellé lőtt. A 74. percben Lupeta ment el a jobb oldalon, középre tette a labdát, Zé Luis elengedte, Álvarez pedig tíz méterről fölé lőtt. A másik oldalon Ahmed Musa a kapu bal oldalába csavart 17 méterről (1-2). A 77. percben Zreljak két perc alatt két sárgát kapott, így kiállni kényszerült. Ezután Bazeljuk lépett ki védőink mellett, de a kapufa mellé helyezett.

A hajrában is próbálkozott a Videoton, voltak is ígéretes támadásai, de újabb gól már nem született, úgyhogy az orosz csapat 2-1-re győzött – tudósított a vidi.hu.

– Megint egy jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Az első félidőben vétettünk hibákat a támadásaink során, ami azt jelenti, hogy sok energiát fektettünk a védekezésbe – értékelt a Videoton honlapján José Gomes vezetőedző. – Amikor ugyanis egy ilyen erős csapat ellen kell játszani, akik képesek a sokpasszos játékra és a labdatartásra, akkor minden hiba után nagy erőfeszítést kíván, hogy újra visszaszerezd a labdát. De a főbb támadásaikat jól akasztottuk meg már az első félidőben is. A második játékrész teljesen más képet mutatott, többet birtokoltuk a labdát és kontrolláltuk a középpályát. Két-három nagy helyzetünk volt, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni, az egyik ilyen után viszont kaptunk egy gólt. Az első edzőtáborban mindenki negyvenöt perceket játszott, a mostaniban volt, aki hatvanat, volt, aki harmincat, a mai meccsen pedig már voltak akik szinte végig a pályán voltak. A célját elérte a mai mérkőzés, úgy érzem, jó úton vagyunk, hogy tavasszal elérjük, amit szeretnénk.

Olvasói sztorik