NB I

Prosser duplázott, Vécsei büntetett

A házigazda Honvéd ismét egy szlovák csapat, ezúttal a másodosztályú Rimaszombat ellen nyert.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – MSK Rimavska Sobota (szlovák) 3-1 (3-1)
Kispest, 200 néző. Játékvezető: Jakab Á.
Honvéd: Kemenes (Czuczi, 56.) – Ikenne-King (Sundas, 64.), Ignjatovics, Baráth (Bobál D., 56.), Alcibiade (Kovács J., a szünetben) – Zsivanovics (Nagy G., a szünetben), Diarra, Vécsei – Prosser (Mensah, 69.), Bonazzoli (Holender, 56.), Daud (Kozma, 69.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Prosser (11., 37.), Vécsei (tizenegyesből 34.), illetve Ondrek (16.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ragyogó napsütés, igazi tavaszi idő fogadta a Honvéd csapatát, valamint ellenfelét, a szlovák másodosztály hetedik helyén álló Rimaszombatot. A megfázásból meggyógyult Kemenes Szabolcs újra elfoglalta helyét a kapuban. Navarro, Kapacina és Lovrics kisebb sérülés miatt hiányoztak, csakúgy, mint a meghűléssel bajlódó Botka Endre és Daru Bence. A sokáig sérült Holender idei első felkészülési meccsére készülhetett.

Remekül kezdtek a kispestiek: a 11. percben Prosser kihasználta a vendégek tétovázását, labdát szerzett, majd néhány lépés után, higgadtan a kapuba lőtt (1-0). Nem sokáig örülhettek a vezetőgólnak a hazaiak, mert öt perc múlva, egy szabadrúgást követően Ondrek az elmélázó Diarra mellett a hálóba lőtt (1-1).

A 34. percben visszaszerezte a vezetést a magyar együttes: Ikenne-King emelte át a labdát a védők felett, a gólhelyzetbe kerülő Zsivanovicsot azonban lerántották a büntetőterületen belül. A tizenegyest Vécsei magabiztosan értékesítette (2-1). Három perc múlva újabb gól következett: Vécsei remek labdával hozta helyzetbe Prosser Dánielt, aki átemelte a labdát a kimozduló szlovák kapus felett (3-1).

Jól kezdte a második félidőt a Honvéd: Kovács János bombafejese védhetetlenül vágódott a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg. A helyzetei továbbra is megvoltak a kispesti csapatnak, de vagy az irányzékkal volt baj, vagy a vendégek kapusa mentett – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik