NB I

Öngóllal győzött az Újpest

A hajrában két perc alatt fordítottak a lilák az ülőhelyzetben is veszélyes moldovai csapat ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Újpest FC – Dacia Kisinyov (moldovai) 2-1 (0-0)
Törökország
Újpest: Balajcza – Nagy, Litauszki, Ngawa, Andrade – Koszovics, Eninful, Balogh B. – Lázár B., Tshibuabua, Simon K. Cserék: Dmitrovics, Hammer, Antón, Ligot, Molnár, Sztaniszavljevics, Proesmans, Vasziljevics, Kabát. Edző: Nebojsa Vignjevics
Az Újpest gólszerzői: Vasziljevics (79.), öngól (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A moldovai élvonal ötödik helyén telelő Dacia Kisinyov ellen lépett pályára utolsó felkészülési mérkőzésén a Törökországban edzőtáborozó Újpest FC.

Az első öt percben nem alakult ki helyzet, a tizedik percben viszont 25 méterről végezhettek el szabadrúgást a moldovaiak, és a labda a kapufán csattant. Később Litauszki mentett nagyot egy moldovai helyzetnél. A 23. percben Ngawa vetődött bele önfeláldozóan egy erős, 14 méterről leadott lövésbe. Két perc elteltével újabb kapufát lőtt a moldovai csapat, mintegy tíz méterről. Igaz, előtte Balajczát kilökték a labda alól. Az Újpest kapusa a szünet előtt vetődve hárított egy 22 méteres, erős lövést.

Az 58. percben Kabát kisodródott helyzetből lőtt, a kapusról a kapufára pattant a labda. A másik oldalon egy 14 méteres, remekül helyezett tekerést nem tudott hárítani Dmitrovics (0-1). Kemény, férfias játék alakult ki a pályán, de a kapusoknak a vezetőgól után egy ideig nem volt dolguk. A hetvenedik percben Balogh szabadrúgásának aláfutott a kapus, de így is bele tudott érni a labdába, majd a védők felszabadítottak. Két perc múlva Lázár Bence lőtt 25 méterről, de egy métert tévedett.

A 73. percben egy szép akció végén Kabát lőtte be élésen a labdát középre, de kivágták a védők. A kipattanót Sztaniszavljevics lőtte a kapu fölé. A 76. percben Balogh Balázs beadását Lázár fejelte le a földre, majd a labda a kapu mellett hagyta el a pályát. A 78. percben Vasziljevics tekert középre, a kapus kiütötte, de éppen Sztaniszavljevics elé, aki 25 méterről lőtt, ám a labdát kivágták.

A 79. percben góllá értett az újpestiek fölénye: Kabát szabadrúgása lepattant a sorfalról, Andrade visszatette a labdát középre, majd Vasziljevics 14 méterről a hálóba vágta (1-1). Két perccel később Sztaniszavljevics indította Kabátot, a moldovai kapus résen volt, de pechjére az egyik védő hazaadása így az üres kapuba gurult (2-1). A 88. percben közel állt az egyenlítéshez a Dacia: az egyik támadója földre került a tizenhatoson belül, de ülve is kapufát tudott lőni – tudósít az Újpest FC Twitter-csatornája.

Olvasói sztorik