NB I

Bírói hiba miatt nem nyert a KTE

A Kecskemét az utolsó percben gólt kapott, ezért 1-1-es döntetlent játszott a szerb Vojvodina ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – FK Vojvodina (szerb) 1-1 (1-0)
Kecskemét, 300 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
KTE: Polekszics – Póti (Szabó, 87.), Karan, Varga R., Farkas (Gyagya, 70.) – Nagy P. (Csizmadia, 80.), Sztehlik, Pekár (Kitl, a szünetben) – Balázs Zs. (Marsa, a szünetben), Simon A., Gréczi (Nagy D., 66.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Póti (12.), illetve Pekarics (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa Liga tavaly nyári selejtezőjében a Bp. Honvédot búcsúztató Vojvodina volt a Kecskemét vendégek szombat délután, felkészülési mérkőzésen. A szerb csapat jelenleg az élvonal ötödik helyén áll. A magyar együttesben Leo Correira kézsérülése miatt biztosan nem játszhatott, rajta kívül Vladan Szavics, Marko Vukaszovics, Szalai Dániel és Csillag Dárius. A próbajátékon szereplő Brahima Touré és Bebeto egyelőre hazautazott, így ők sem léptek pályára.

A nyolcadik percben Pekár szöglete után Simon András fejese a kapu mellé ment. Nyomás alá helyezte a hazaiakat a Vojvodina, de minden próbálkozást tisztázott a KTE védelme, ezért komolyabb helyzetig nem tudtak eljutni a szerbek, annak ellenére, hogy ők irányították a játékot. A 11. percben Milinkovics tűzte rá 25 méterről a labdát, amely kevéssel a kapu fölé ment. A másik oldalon Gréczi ívelt Póti felé, aki 25 méterről bődületes erővel a hálóba lőtt (1-0).

A 28. percben Veszelinovics közvetlen közelről lőtt, de Polekszics reflexmozdulattal védett. A 32. percben Gacsinovics hosszan tolta meg a labdát, de Polekszics megtorpant, a szerb elvitte mellette, ám Sztehlik besegített a kapusnak. Az első félidő kiegyenlített futballt hozott, voltak a lehetőségek mindkét oldalon, Póti óriási góljának köszönhetően a KTE szerezte meg a vezetést, amit meg is tartott a szünetig.

Az 53. percben Veszelinovics a tizenhatoson belül lábon lőtte Polekszics kapust. Forró Gyula rossz passzával Veszelinovics megindult, de ezúttal is a KTE montenegrói kapusa nyerte a párharcot. Az 57. percben Vranjes egy fantasztikus köténnyel hozta gólhelyzetbe magát, ám Polekszics ezúttal is időben odaért. Komoly küzdelem, nagy harc zajlott a középpályán, de a színvonal hagyott némi kívánnivalót maga után. Az 59. percben Simon András nem tudta erősen eltalálni a középre érkező beadást, így Jovanovics megfogta.

Ezután még jobban visszaesett az iram és a színvonal, kifejezetten eseménytelen volt a játék. A hajrában már úgy tűnt, bravúros győzelmet arat a Kecskemét, de egy perccel a lefújás előtt egyenlített a Vojvodina: Sztojanovics üresen érkezett a tizenhatosnál, de rosszul fejelt bele a labdába, ami így az alapvonalon túlra került. Andó-Szabó játékvezető érthetetlen módon szögletet ítélt. A beívelésre Nino Pekarics érkezett, és a hálóba fejelt (1-1) – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik