NB I

Győzelem a végére

A Szombathelyi Haladás 2-1-re győzött az FC Ajka ellen az utolsó edzőmeccsén.
Felkészülési mérkőzés
FC Ajka – Szombathelyi Haladás 1-2 (0-1)
Ajka, 50 néző. Játékvezető: Lovasi
Haladás: Rózsa (Gyürü, 65.) – Schimmer (Dvorschák, 51.), Guzmics, Fehér (Zsirai, 75.), Bosnjak (Tóth P., 65.) – Simon Á., Iszlai – Nagy G. (Szakály, 65.), Németh M. (Medgyes, 61.), Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Hanzl (91.), illetve Halmosi (44.), Guzmics (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken kora délután a másodosztályú Ajka otthonában lépett pályára a Szombathelyi Haladás. Artner Tamás tanítványai utolsó edzőmérkőzésüket játszották a tavaszi rajt előtt, február 22-én ugyanis már a Ferencvárossal mérkőznek a Ligakupában – olvasható a haladasfc.hu tudósításában.

Erős szélben, de napsütésben játszottak a csapatok az ajkai műfüvön. A jó indulattal közepesnek nevezhető első félidőben a Haladás birtokolta többet a labdát. Látszott a szombathelyiek játékán, hogy az elmúlt időszakban sokat gyakorolták a labdakihozatalt, azonban a tizenhatos előterében hiányzott a finesz, a csibészség.

A hazaiak ritkán tudtak veszélyeztetni, ám Sipos Norbert húszméteres bombájánál nagyot kellett védenie Rózsának. A gólcsend a 44. percben tört meg: Iszlai a felezővonal környékéről ugratta ki egy lapos labdával Halmosit, aki 11 méterről az elvetődő Jánosa mellett a jobb alsóba gurított (0-1).

Visszaesett a színvonal a második félidőre, kevésbé volt kombinatív a játék. Radó szabadrúgásból döngette meg a kapufát, Tóth Péter pedig egy húszméteres átlövésből találta el a lécet. A 75. percben Radó szöglettel felérő szabadrúgását Guzmics a kapunak félig háttal állva csúsztatta a bal alsó sarokba (0-2).

Az ajkaiak a 91. percben szabadrúgásból szépítettek: az ex-szombathelyi Hanzl Máté 19 méterről kilőtte a bal felső sarkot (1-2).

Olvasói sztorik