NB I

Véber György: bosszú és öröm

A Felsőtárkány ellen győzött, a román Bacau ellen döntetlent játszott szerda délután a Mezőkövesd.
Felkészülési mérkőzések
Mezőkövesd-Zsóry FC – Felsőtárkány SE 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 300 néző. Játékvezető: Kátai
Mezőkövesd: Szántai – Búrány, Vermes, Szilvási, Menyhért – Sigér, Kiss M. (Olasz D.), Farkas B., Dobos – Menougong, Balajti (Bogdány)
Gólszerző: Balajti (20.)
Mezőkövesd-Zsóry FC – SC Bacau (román) 1-1 (0-0)
Mezőkövesd, 300 néző. Játékvezető: Nagy R.
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai, Gévay, Fótyik – Velicky, Takács P., Bognár I., Melczer – Rajczi, Harsányi. Edző: Véber György
Gólszerzők: Bognár I. (73.), illetve Husein (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalbeli Mezőkövesd vendégeként az első félidőben elsősorban gyors ellentámadásokra alapozta játékát Détári Lajos együttese, az NB III-as Felsőtárkány. A hazaiak Balajti Ádám góljával kerültek előnybe a huszadik percben, a kövesdi csatár 18 méterre a kaputól kapott jó kiugratást, a labdát pedig elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba rúgta. A szünet után akadt lehetőségük az egyenlítésre a látogatóknak, akik elsősorban pontrúgásokból veszélyeztették Szántai Levente kapuját, a kövesdieknek azonban így is több helyzetük volt.

A románok elleni változatos mérkőzésen a hajráig nem esett gól, akkor azonban Bognár 16 méterről laposan gurított a rövid sarokba. A végén a vendégeknek hasonló körülmények között sikerült egyenlíteniük, igaz, Horváth Tamásnak ezen kívül is volt védeni valója – írja a kovesdisport.hu.

– Az első mérkőzéssel abszolút elégedetlen vagyok – mondta a boon.hu oldalon Véber György, a Mezőkövesd edzője. – A nagy gólkülönbségű győzelem helyett elszórakoztuk a játékot, ennyi elég is erről. A Bacau elleni találkozó viszont nagyon tetszett: remek volt az iram és színvonal, frissen futballoztunk, jó csapatteljesítményt nyújtottunk és ha majd az egyéni mutatók is javulnak akkor teljes mértékben elégedett leszek a fiúkkal.

A mezőkövesdiek szombaton ismét pályára lépnek. Négyes tornát szerveznek egykori támogatójuk, Farkas István emlékére. Az eseményen az NB II-es Kisvárda, valamint az egyaránt NB III-as Felsőtárkány és Putnok vesz részt a kétszer 35 perces mérkőzéseken.

Olvasói sztorik