NB I

Négy gól a Sevilla B ellen

A Puskás Akadémia FC csak tizenegyesből kapott gólt első keddi edzőmeccsén.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC Sevilla B (spanyol) – Puskás Akadémia FC 2-4 (1-1)
Sevilla, Spanyolország
Puskás FC: Hajdúch (Somodi B., a szünetben) – Margitics (Denkovics, 47.), Vaszicsku, Vaskó, Tamás M. – Polonkai, Nagy Zs. – Tóth L., Szakály D., Gallardo – Tischler. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Gonzalo (26.), Eugeni (87., mindketten tizenegyesből), illetve Polonkai (18.), Nagy Zs. (54.), Tóth L. (73.), Tischler (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első keddi felkészülési mérkőzését az FC Sevilla B-csapata ellen játszotta a Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia. Eleinte nem történt említésre méltó esemény, a 18. percben viszont megszerezte a vezetést a magyar együttes: több jó passz után Gallardo tette középre a labdát, Polonkai Attila pedig szép mozdulattal kapuba lőtt (0-1).

Két perccel később Szakály Dénes szöglete után Vaskó Tamás fejelt mellé, Hajdúchnak pedig a 24. percben kellett védenie, amikor egy 22 méteres szabadrúgás után tolta fölé a labdát. A 25. percben egy tizenhatoson belüli szabálytalanság után büntetőhöz jutott a hazai csapat. Hajdúch nagyszerűen védte a lövést, ám a játékvezető újrarúgatta, mivel valaki bemozdult, és a második próbálkozást Gonzalo már értékesítette (1-1).

A 38. percben a magyar csapat is tizenegyeshez jutott, miután egy akción belül Tischler Patrikot és Gallardót is buktatták a büntetőterületen belül, de Szakály Dénes fölé lőtte a labdát, a szünetre tehát maradt az 1-1.

Az 54. percben ismét megszerezte a vezetést a Puskás FC: Nagy Zsolt vezette a labdát középen, és 23 méterről váratlanul a hálóba bombázott (1-2). A hatvanadik percben szabadrúgásból is volt lehetősége a gólszerzésre, 22 méteres lövése csak kevéssel ment fölé. A 73. percben Gallardo középre tett labdáját Tóth László küldte a kapuba (1-3).

A 86. percben már másodszor kapott büntetőt a Sevilla B, amelyet Eugeni révén ezúttal is értékesített (2-3), de a végén visszaállt a kétgólos különbség, hiszen a 91. percben Gallardo 32 méteres szabadrúgása után Tischler a hálóba fejelt (2-4).

– Örülök, hogy sikerült sokat birtokolnunk a labdát, illetve gólhelyzeteket teremteni és gólokat szerezni. Sok játékos nyújtott jó teljesítményt, és így felhívta magára a figyelmet, hiszen nemsokára meg kell találnunk a kezdő tizenegyet a bajnoki rajtra – értékelt klubja honlapján Benczés Miklós, a Psukás Akadémia vezetőedzője.

Olvasói sztorik