NB I

Kiütötte a BL-győztest a Videoton

A székesfehérváriak 5-1-re győztek az ázsiai Bajnokok Ligája-címvédő kínai csapat ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Guangzhou Evergrande (kínai) 5-1 (1-0)
Spanyolország
Videoton: Pajovics – Szolnoki (Mamadu, 60.), Juhász R. (Caneira, 60.), Vinícius (Brachi, 60.), Stopira (Álvarez, 60.) – Hudák (Papp, 37; Lupeta, 84.), Sándor Gy. (V. Gomes, a szünetben) – Gyurcsó (Tar, 60.), Haraszti (Oliveira, 34.), Nildo (Kovács I., 34.), – N. Nikolics (Zé Luis, 64.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: Vinícius (21.), N. Nikolics (47.), Papp (73.), Álvarez (83.), Zé Luis (85.), illetve Muriqui (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ázsiai Bajnokok Ligája-győztes kínai Guangzhou Evergrande volt a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton szerdai ellenfele. A két együttes az esőzések miatt csúszós pályán játszott.

Agresszíven kezdte a mérkőzést a fehérvári csapat, amely a saját térfelén letámadta Marcello Lippi együttesét. A hatodik percben Muriqui lépett ki és a hálóba helyezett, de a játékvezető lest fújt. A folytatásban ismét Muriqui próbálkozott, ezúttal a tizenhatosról, de Pajovics védett. A 12. percben újabb lesgólt szereztek a kínaiak, ezúttal egy szabadrúgás után, fejjel. A 17. percben Muriqui kapott labdát a védők között, kapura fordult, de tízméteres lövését Pajovic védte.

Két perccel később Haraszti 16 méterről a kapu mellé lőtt. A 21. percben Gyurcsó szabadrúgását Juhász Roland fejelte keresztbe, az érkező Vinícius pedig két méterről a hálóba passzolt (1-0). A fehérváriak vezetőgólja után mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de komoly ziccer nem alakult ki. A 41. percben Kim Youngkwon került helyzetbe a tizenhatoson belül, de a kapufa mellé lőtt. A szünet előtt Juhász mentett nagyot Rong 17 méterről leadott lövése során, amikor belevetődött a labda útjába.

A szünet után Gyurcsó beadása után Nikolics fejelt a kapuba (2-0). Az 53. percben ismét Gyurcsó adott középre, de ezúttal egy védő becsúszva mentett az érkező Nikolics elől. Gyurcsó szöglete után a védők kifejelték a labdát Juhász elől. Az 56. percben Oliveira lövése szögletre pattant. A 65. percben Brachi szép beadásáról Zé Luis lemaradt, az érkező Oliveira pedig centikkel a kapu mellé lőtt. A másik oldalon Muriqui kísérletét védte Pajovics. A hetvenedik percben Zé Luis passzolt Vítor Gomeshez, aki 22 méterről a kapufa mellé lőtt.

A 73. percben tovább növelte előnyét a Videoton: Papp kapott egy labdát Brachitól, és 26-27 méterről nagy gólt lőtt, a kapus csak beleérni tudott (3-0). A kínai csapat becsülettel próbálkozott, de nem igazán tudott helyzetbe kerülni, a magyar csapat pedig okosan játszott. A 79. percben a Guangzhou Evergrande megszerezte harmadik lesgólját is, a Vidi viszont nem hagyta abba a góltermelést!

A 83. percben Álvarez lépett ki a jobb oldalon, majd egy csel után a hálóba lőtt (4-0). Két perc múlva Zé Luis lépett ki a védők között, és higgadtan a kapuba helyezett (5-0). A végén csak megszületett a kínaiak szépítőgólja… A 88. percben Muriqui lépett ki, Tar nem akart szabálytalankodni, így a ziccerbe került csatára a kapuba passzolt Pajovics mellett (5-1). Ezután Pajovics nagy bravúrral védett egy tíz méterről leadott lövést – tudósított a Videoton honlapja.

– Ahogy a vasárnapi mérkőzés után is elmondtam, az elmúlt edzőtáborban kevesebb, míg most több időt hagytunk a pihenésre a játékosoknak a meccsek előtt – értékelt a vidi.hu oldalon José Gomes, a fehérváriak edzője. – Az ilyen erős ellenfelek ellen a hangsúly mindig a védekezésen van, hiszen ha a csapat ezt jól megoldja, akkor az előre játékban is jobb színvonalat tud nyújtani. A csapat ma megint megmutatta, hogy képes harcolni és nagyon szervezetten játszani, ami természetesen remek érzés. Követtünk el hibákat egyénileg és csapatként is, és miután megnéztük a felvételeket, megbeszéljük ezeket a játékosokkal, és kijavítjuk őket. De leginkább megint a játékosok hozzáállásával, a lelkesedéssel voltam elégedett. Nem csak az eredmény miatt, hiszen ezt mondtam vasárnap is, amikor nulla-nullát játszottunk. Örülünk, hogy meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik