NB I

A hajrában egyenlített a Fradi

Nem hiába rohamozott a Ferencváros, amely 1-1-et játszott a szlovák Dunaszerdahely együttesével.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – FK DAC 1904 Dunajská Streda (szlovák) 1-1 (0-1)
Népliget, 400 néző. Játékvezető: Vad II
FTC: Jova – Jovanovics, Besics, M. Pavlovics, Bönig (Hidvégi, a szünetben) – Gyömbér, Csukics – Jenner (Nagy D., 65.), Busai, Somalia (Józsi, a szünetben) – Böde (Ionescu, a szünetben). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Busai (86.), illetve Majernik (7.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovák élvonalban sereghajtó Dunaszerdahely csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen a Ferencváros szerda délután.

A második percben Böde Dániel indította Busai Attilát, aki 12 méterről lőtt, de a védőkről szögletre pattant a labda. A sarokrúgás után a szlovák kapus könnyedén fogta Böde fejesét. A hetedik percben a Dunaszerdahely gólt szerzett: Majernik érkezett egy beívelésre, és hat méterről a kapuba fejelt, Jova hiába mozdult ki (0-1).

A 13. percben Mateo Pavlovics húzott el a szélen, de a beadásából Böde nem tudott fejelni, mert a kapus lehúzta a labdát a levegőben. Ezután Böde 10-12 méterről eleresztett lövését a kapus könnyedén védte. A bíró akár büntetőt is fújhatott volna, mivel két oldalról rángatták a szlovák védők… A 17. percben Böde egyedül vihette kapura a labdát, eltolta a kapus mellett, de éles szögből nem tudta a hálóba helyezni. Két perccel később Somalia 18 méteres lövése elsuhant a kapufa fölött.

A 21. percben Bönig, két perccel később Jenner távoli lövése ment mellé. A 27. percben a vendégek kerültek nagy helyzetbe, de 22 méterről a kapufát találták el. A Ferencváros a folytatásban is sok helyzetet alakított ki, de gólt nem szerzett, míg a vendégek remekül kontráztak.

Az 52. percben Pavlovics fejesénék Pernecky kapus nagyon rosszul mozdult ki, nem tudta megfogni a labdát, de az érkező Besics elől tisztáztak a szlovákok. Négy perccel később Ionescu szabadrúgása után Jenner eltűnt a védők között, Busai pedig lesen volt a lepattanónál. A 63. percben Jenner szabadrúgása megpattant a sorfalon, így lett jó, de a kapus védeni tudott. Öt perccel később Józsi György lőtt kapura tíz méterről, de megpattant egy védőn, így Pernecky könnyedén fogta.

Felpörögtek az események: a 71. percben Busai előbb közvetlen közelről lőtt, de a szlovák kapus óriásit védett, majd ismét gólhelyzetbe került, de hosszan tolta meg a labdát, így odalett a nagy lehetőség. A 74. percben egy szöglet után Pavlovics 16 méterről lőtt, épphogy mellé. A 81. percben Csukics beadása után Busai érkezett üresen, de Pernecky kiöklözte a labdát, a kipattanót pedig elrúgták a védők. Két perc múlva Besics adta be, Jovanovics érkezett, de a fejesét Pernecky védte.

A vendégek kontrájából Snirc került lövőhelyzetbe, de 25 méterről eleresztett kísérletét Jova védeni tudta. A látványos hajrá folytatódott: ezúttal Besics lövésénél védett nagyot Pernecky. A Dunaszerdahely nem tudta kihúzni gól nélkül: a 86. percben Ionescu szabadrúgására Busai Attila érkezett, és néhány méterről a hálóba lőtt (1-1) – tudósított az onlajnok.com.

– Az első félidőben nem játszottunk valami jól, a második félidő már sokkal jobban tetszett – mondta a meccs után klubja honlapján Thomas Doll, a Ferencváros edzője. – Nagyon sok labdát veszítettünk, ezen a téren sokat kell még fejlődnünk. Egész egyszerűen meg kell tanulnunk hiba nélkül játszani. Szeretnénk még igazolni, szükségünk van támadó szellemű játékosra, de egyelőre még nem találtuk meg az ideális jelöltet. A törökországi edzőtábor nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, nagyon jól összekovácsolódott a csapat. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságban előrébb lépjünk az ötödik helyről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik