NB I

A Videoton gól nélküli döntetlenje

A Dzsudzsák Balázs nélkül felálló Dinamo Moszkvával játszott 0-0-t a székesfehérvári csapat.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Dinamo Moszkova 0-0 (0-0)
Marbella, Spanyolország
Videoton: Calatayud – Brachi (Szolnoki, 62.), Juhász (Tar, 62.), Caneira (Vinicius, 62.), Mamadu (Stopira, 62.) – Papp (Sándor Gy., 30.), Vítor Gomes (Hudák, 62.) – Álvarez (Oliveira, 62.), Haraszti (Kovács, 62.), Nildo (Gyurcsó, 62.) – Zé Luis (Nikolics, 62.). Edző: José Gomes

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délelőtt az orosz első osztályú Dinamo Moszkva ellen játszott felkészülési meccset a Videoton a spanyolországi Marbellán. A találkozót eredetileg este rendezték volna, de az időjárási viszonyok miatt előbbre hozták. Az már korábban biztos volt, hogy a moszkvaiak magyar válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs nem lép pályára.

A meccs elején a Dinamo próbálta többet birtokolni a labdát, az első lehetőség mégis a Vidi előtt adódott a hetedik percben, Álvarez nagyszerűen indította Nildót a baloldalon, aki egyből laposan középre adott, az érkező Zé Luis azonban nem találta el jól a labdát. Három perccel később aztán a fehérváriak kapusát dolgoztatták meg a moszkvaiak, egy szabadrúgást követően Kurányi egyből lőtt, de Juhász blokkolni tudott, majd megint Kurányi próbálkozott, Calatayud azonban védeni tudott. A 25. percben Fernanes került nagy helyzetbe, ezúttal Papp blokkolta a lövést. Ezekben a percekben kicsit beszorult a Videoton, az oroszok több nagy helyzetet is kidolgoztak – tudósított a vidi.hu.

Az első félidő vége előtt öt perccel szabadrúgáshoz jutott a Videoton, 24 méterről Brachi gyönyörűen tekert kapura, de Berezovszkij a kapufára tolta a labdát. Az első játékrész végére kiegyenlített lett a találkozó, az utolsó percekben egyértelműen a Vidi volt fölényben.

A második félidőben ott folytatja a Videoton, ahol az elsőben abbahagyta, birtokolta a labdát, ha pedig elvesztette azt, akkor agresszívan visszatámadtak a fehérváriak. A 60. percben mégis Calatayudnak kellett nagyot védenie Florescu lövésénél. Öt perccel később Gyurcsó jól eltalált szabadrúgását védte a Dinamo hálóőre. A 68. percben órási Vidi-helyzet maradt ki: Gyurcsó szögletét Tar fejelte mellé az ötösről. Pár perccel később a moszkvaiak is betalálhattak volna, de Zsirkov húsz méterről ballal a jobb alsó mellé bombázott. A 74. percben Hudák, Kovács és Oliveira háromszögeltek, aztán Nikolicshoz került a labda, aki egy igazítás után 18 méterről jobbal fölé lőtt.

Izgulhattak aztán a fehérváriak, előbb Denisov lőtt fölé 14 méterről, majd ismét Zsirkov próbálkozott, aki újfent célt tévesztett ballal. Már csak négy perc volt vissza a meccsből, amikor Gyurcsó ballal a tizenhatosról lőtt a jobb alsó felé, Berezovszkij azonban védett. Az utolsó percben még egy nagy Vidi lehetőség maradt ki, Gyurcsó szólója majd passza után Oliveira ívelt az érkező Nikolics felé, aki centikkel maradt le a labdáról, így maradt a 0-0-ás végeredmény. Összességében egy élvezetes meccset játszott a két csapat, amelyen a Videoton teljesen egyenrangú partnere volt a Dinamo Moszkvának.

– Remek meccset játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Ma az történt, amit már jeleztem az első edzőtábor után, vagyis hogy a másodikban pihentebben fogom pályára küldeni a csapatot – értékelt a klub honlapján José Gomes, a Videoton edzője. – Fantasztikus játékosok szerepeltek a Dinamo csapatában, de szerintem ma mi voltunk a jobbak. Nagyon szervezett letámadást mutattunk be, veszélyes akciókat vezettünk és több nagy helyzetünk is volt. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és teljesítményével, ez a mérkőzés azt mutatta, helyes irányba haladunk. A csapatnak ugyanezzel a lelkesedéssel kell továbbra is dolgoznia, hogy elérhessük a céljainkat. Minden poszton két játékos szerepelt ma, és jó volt látni, hogy mindenki megértette, amit kértem tőle, és megoldotta a feladatát. Harcolnak a helyekért a csapatban, ami jó visszajelzés számomra.

Olvasói sztorik