NB I

Nem kellene túllihegni…

A Puskás Akadémia 3-2-re győzött a spanyol élvonalbeli Real Betis otthonában.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Real Betis – Puskás Akadémia 2-3 (1-1)
Sevilla, Spanyolország
Puskás FC 1. félidő: Hajdúch – Margitics, Vaskó, Vaszicsku, Farkas N. – Nagy Zs., Czvitkovics – Gallardo, Szakály D., Tóth L. – Lencse. 2. félidő: Somodi – Lorentz, Szekeres A., Tamás, Fabio – Polonkai, Nagy Zs, Orbán G. – Denkovics, Berki – Tischler. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Molina (26.), Juanma (82.), illetve Tóth L. (32.), Denkovics (65.), Szakály D. (tizenegyesből 84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tény: a Puskás Akadémia 3-2-re nyert a spanyol élvonalbeli Real Betis otthonában rendezett felkészülési mérkőzésen. Az eredményre méltán lehetnek büszkék a felcsútiak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a zárt kapus edzőmeccsen a sereghajtó klubnak szinte csak azok a játékosai léptek pályára, akik nem játszottak a szombati, valenciai vereség (5-0) alkalmával, tehát a sevillai együttes tartalékjai ellen győzött a Puskás.

Gabriel Calderón vezetőedző végül három olyan játékost állított a kezdőcsapatban, akik Valenciában is pályára léptek.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, az ötödik percben Mabwati beadása után Salva Sevilla került ziccerbe, de Hajdúch hárítani tudott. A 13. percben ismét Salva Sevilla előtt adódott lehetőség, a 19. percben pedig Juan Carlos fejelhetett volna gólt. Újabb egy perc múlva pedig Vaszicsku Gergőnek kellett mentenie az utolsó pillanatban – tudósít a klub honlapja.

A 26. percben azonban már nem volt menekvés, megszerezte a vezetést a Betis: Juan Carlos a szélről betört, és eltekerte a labdát a hosszú sarokba (1-0). A gól után felbátorodtak a felcsútiak, a 29. percben Gallardo került helyzetbe, de a kapus kezébe emelte a labdát. Egy perccel később Nagy Zsolt tüzelt távolról, mellé. A 32. percben viszont már összejött az egyenlítés: Gallardo beadása után Tóth László elé került a labda, aki élt is a lehetőséggel, szépen helyezett a kapuba (1-1).

A második félidő első része viszonylag eseménytelenül telt, csupán Somodi Bencének kellett kitolnia egy szabadrúgást, amely a felső sarok felé tartott. A 65. percben Berki István ugratta ki Sztefan Denkovicsot, aki ziccerben mehetett kapura, és szépen eltekerte a labdát a kapus lába mellett (1-2). A 71. percben újra Somodi védett bravúrral egy szabadrúgás után, és a 79. percben egy rossz hazaadás után is ő mentette meg csapatát a góltól. A 82. percben egy lapos labdára érkezett a csereként beállt Juanma, és kiegyenlített (2-2).

De ezzel még nem volt vége: a 84. percben Berki ügyesen szerzett labdát, majd buktatták a tizenhatoson belül, jogosan járt a tizenegyes, amit Szakály Dénes higgadtan értékesített: a balra vetődő kapus helyére, középre vágta be a labdát (2-3). A végén még nagyon nyomtak a hazaiak az egyenlítésért, ám maradt a 3-2 a Puskás Akadémia javára.

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a lehetőséget a Real Betisnek, mert ez nem csak egy edzőmérkőzés volt a klubunk számára, hanem egy óriási lehetőség is, és persze köszönet jár Pacónak és Pepének is, hogy megszervezték ezt a találkozót – kezdte a mérkőzés utáni értékelését klubja honlapján Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – Jó iramú találkozón belekóstolhattunk a spanyolos futballba, az ellenfél minden játékosán érződött, hogy technikailag mennyire képzett, ez is növeli a győzelmünk értékét, mint ahogy az is, hogy néhány játékos ellen most játszhattunk azok közül, akiket egy hete még az Espanyol elleni bajnokin csodálhattunk ugyanebben a stadionban. Edző, játékos és klubvezető ilyenkor együtt örül, még ha ez csupán egy felkészülési találkozó volt is. Természetesen nem megyünk el azon mozzanatok mellett sem, amelyekből tanulnunk kell, és persze ami működik, azt át kell mentenünk majd a bajnoki rajtra.

Olvasói sztorik