NB I

Román csapat verte a KTE-t

A másodosztályú CSM Ramnicu Valcea 2-1-re győzött a három külföldit tesztelő Kecskemét otthonában.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – CSM Ramnicu Valcea (román) 1-2 (0-2)
Kecskemét. Játékvezető: Dolnegó
KTE 1. félidő: Polekszics – Póti, Gyagya, Karan, Farkas – Gréczi, Patvaros (Pekár), Nagy P., Forró – Simon A., Balázs. Zs. 2. félidő: Polekszics – Szabó T., Póti, Karan, Varga R., Farkas – Nagy P., Touré, Quillo – Pekár, Bebeto. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Quillo, illetve Tanasa (2)
Kiállítva: Parvulescu

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezúttal a kispadon kapott helyet a kecskemétiek spanyol próbajátékosa, Alex Quillo, de ott volt a 22 éves szenegáli csatár, Mamadou Bara Lamine Ndiaye, aki korábban a Kaposvár színeiben kilenc NB I-es meccsen öt gólt szerzett Bebeto művésznéven. Szintén játszott a 24 éves elefántcsontparti középpályás, Brahima Touré, mindketten a svájci FC Lugano játékosai voltak. A KTE vezetőedzője ezúttal Leo Correira, Szavics, Csillag, Szalai, valamint Vukaszovics játékára nem számíthatott ezúttal, Varga Róbert azonban már felépült sérüléséből.

A vendég románok jól kezdték a mérkőzést, helyzeteiket pedig kitűnő százalékban értékesítették. Ciprian Tanasa egy jobboldali beadásra érkezett, első kísérletét még menteni tudta Farkas, de a visszapattanót már a bal alsóba küldte a csatár, aki korábban a román élvonalban is termelte a gólokat (0-1). Nem sokkal később ismét Tanasa lépett ki egy indítás után, és ki is lőtte a bal felsőt, ám a partjelző lest intett, úgy tűnt, nem érvényes a gól, a játékvezető azonban felülbírálta az esetet, és megadta a találatot (0-2).

A folytatásban már akadtak lehetőségek a KTE előtt is, Gréczi lövése például nem sokkal kerülte el a kaput. A vendégek gyakran tíz emberrel zártak vissza saját kapujuk elé, így tiszta helyzetekig nagyon nehéz volt eljutnia a Kecskemétnek. Kontrából Tanasa előtt adódott még ziccer, ezt leszámítva azonban inkább mezőnyjáték folyt, és a pontrúgásokból alakultak ki kisebb lehetőségek. Az első félidő vége felé aztán Simon András kapott jó labdát a leshatáron, amit gyönyörűen gólra váltott, de az asszisztens jelzésére nem adta meg a játékvezető.

A szünetben mindkét oldalon sok csere volt, a románok teljesen visszazártak, a hazaiak kapujáig csak elvétve jutottak el, a KTE pedig kereste a rést a pajzson. Eleinte ez nehezen ment, ám azért akadtak helyzetek. Egy szöglet után Karan fejese ment centikkel fölé, majd nem sokkal később Pekár tíz méterről leadott lövésébe lépett bele egy védő, a labda így kevéssel elkerülte a kaput. A hajrában aztán egy csúnya belépő után Parvulescu kapott piros lapot, és az előnyt gólra is váltották az alföldiek. Touré tekert balról középre, Quillo pedig jól robbant be, és a kapuba helyezett (1-2) – tudósít a KTE honlapja.

Olvasói sztorik