NB I

Két kapufa és egy gól Kispesten

A házigazda Bp. Honvéd 1-0-ra győzött a szlovák élvonalbeli FC Nitra ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – FC Nitra (szlovák) 1-0 (1-0)
Kispest, műfüves pálya. Játékvezető: Németh Á.
Honvéd: Kemenes (Czuczi, 55.) – Lovrics (Botka, 54.), Ignjatovics (Alcibiade, a szünetben), Navarro, Baráth (Kovács J., 61.) – Zsivanovics (Lőrinczy, 55.), Hidi (Nagy G., a szünetben), Diarra – Daud (Kozma, 61.), Daru (Kapacina, 55.), Prosser. Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Daud

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a szlovák élvonal 11. helyén tanyázó FC Nitra látogatott Kispestre. A magyar csapat összeállítása csaknem megegyezett a szerdaival, mindössze egy poszton volt változás: Lőrinczy Attila helyett Diarra került be. A román Bacau ellen kiállított Job hárommeccses eltiltást kapott, ezért nem léphetett pályára. Alcibiade büntetése viszont lejárt, és a kispadon foglalt helyet.

Szokatlanul nagy iramban kezdődött a mérkőzés, és kis híján már az ötödik percben vezetést szerzett a Honvéd: Prosser belépett a büntetőterületre, jól eltalált lövése a kapufáról vágódott a mezőnybe. A fiatal játékos néhány perc múlva ismét helyzetbe került, a lövése is szép volt, azonban néhány centi hiányzott a gólhoz. A 38. perc hozta a mérkőzés egyetlen gólját: Hidi fejjel tette Daud elé a labdát, a szomáliai csatár pedig szép mozdulattal, 13 méterről átemelte a kimozduló kapus felett (1-0).

A második félidőben több nagy helyzete is akadt a házigazdának: Kapacina szögletét Baráth lőtte a kapufára, egy perc múlva Prosser lövését védte bravúrral a szlovák kapus. A meccs végén a vendégeknek is volt egy veszélyes helyzetük, Czuczi azonban kapu fölé tornázta a próbálkozást. Marco Rossi csapata a felkészülés hatodik meccsét is veretlenül zárta – írja a Bp. Honvéd honlapja.

Olvasói sztorik