NB I

A Gyirmót gólzáporos győzelme

Sós Márkó triplázott a Haladás II ellen 7-2-re megnyert találkozón.
Felkészülési mérkőzés
Gyirmót FC – Szombathelyi Haladás II 7-2 (3-0)
Gyirmót. Játékvezető: Péter G.
Gyirmót: Deli – Fejes, Balog Zs., Graszl, Hajba – Erős, Cseri, Sós M., Illés Gy., Papp – Andorka. Cserék: Farkas M., Beliczky, Tóth N., Oross, Kovács D., Madarász, Kelemen, Somogyi, Széles. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Sós M. (7., 22., 31.), Andorka (46.), Cseri (57.), Madarász (81.), Tóth N. (85.), illetve Grabant (55., 59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályú Gyirmót FC szombat délelőtt a Haladás második csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen. A szombathelyi együttes keretében nem volt visszajátszó futballista, így nagyon fiatal kerettel léptek pályára.

A találkozó hetedik percében megszerezte a vezetést a Gyirmót. Az éppen Szombathelyről elküldött Andorka Péter fejelt egy szöglet után Sós Márkóhoz, aki a kapuba lőtt (1-0). A 22. percben megduplázta előnyét a hazai csapat: Illés Gyula adott be, labdájára Sós Márkó érkezett, aki a kapufára fejelt, de a kipattanót sikerült értékesítenie (2-0). A találkozó 31. percében növelte az előnyét a Gyirmót: Androka ugratta ki Sós Márkót, aki ziccerben átemelte a labdát a kifutó szombathelyi kapus fölött (3-0).

A második játékrészt a Gyirmót ugyanúgy folytatta, ahogy az elsőt befejezte. Erős Gábor ugratta ki Andorkát, aki egy befelé csel után visszalőtte a labdát a jobb alsó sarokba (4-0). Az 55. percben szépített a szombathelyi csapat: Grabant Péter ugrott ki egy eladott labdával, és a kifutó Deli mellett a kapu jobb oldalába helyezett (4-1). Két percre rá válaszolt a Gyirmót: Erős adott be, a hosszú saroknál érkező Cseri levette a labdát, majd egy csel után tíz méterről gólt szerzett (5-1).

A két csapat a második félidőben gólparádét rendezett. Az 59. percben a szombathelyiek játékosa, Grabant Péter egy beadás után megelőzte a Gyirmót védőit, és tíz méterről értékesítette a ziccert (5-2). A 81. percben a csereként beállt Oross Márton tette a labdát Madarász elé, aki 14 méterről a hálóba bombázott (6-2). A 85. percben Kovács Dániel adott be a baloldalról, az érkező Tóth Norbert a védőket megelőzve, becsúszva szerzett gólt hét méterről (7-2).

Mindkét együttes vállalta a bátor támadójátékot, de a rutinosabb Gyirmót jött ki jobban az őszinte futballból. A találkozót Sisa Tibor tanítványai megérdemelten nyerték meg 7-2-re – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik