NB I

Tizenegyespárbaj a Diósgyőr meccsén

A DVTK 3-1-re kikapott a kazah FK Asztana elleni felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FK Asztana (kazah) – Diósgyőr VTK 3-1 (1-0)
Törökország
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Huszics – Elek Á., Kosztics – Gosztonyi, Bacsa, Barczi – Batioja. Cserék: Rados, Vági, Debreceni, Abdouraman, Gohér, W. Alves, Egerszegi, Marjanovics, Nikházi, Boros, Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Osztyapenko (45+2.), Kojasevics (tizenegyesből 59.), Sissero (tizenegyesből 66.), illetve Futács (tizenegyesből 62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kazah élvonal második helyén álló FK Asztana ellen játszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a Diósgyőr. A magyar csapatban mindenki egészséges volt, egyedül a harmadik számú kapus, Gelei Vince nem lépett pályára. Az ellenfél kezdőcsapatában ott volt az egykori diósgyőri, újpesti és kecskeméti középpályás, a közép-afrikai köztársaságbeli Foxi is.

A negyedik percben Gosztonyi lőtte rá húsz méterről a szabadrúgást, de kicsit fölé ment. Három perccel később egy veszélyes kazah szöglet után a védőktől szorongatott támadó az ötös vonaláról mellé lőtt. A tizedik percben egy pontos beadást a tizenhatoson belül Foxi próbált átpattintani Rajicson, de a kapus résen volt. A 19. percben Foxi gurított középre, de középen Elek Ákos nagyot mentett.

A huszadik percben Bejszebekov lőtt rá egy kipattanó labdát húsz méterről, Rajics elvetődve ölelte magához a labdát. Egyre keményebb lett a mérkőzés, de sportszerű volt a játék. A 34. percben Kosztics indításával Batioja lépett ki, félfordulatból lőtt, de nem tudott rádőlni, ezért mellé-fölé szállt a labda. A 38. percben Rajics nagy bravúrral védett egy tíz méterről, kissé éles szögből leadott kazah lövést.

A negyvenedik percben Huszics az alapvonalról középre adott, de a védők tisztáztak, a szögletet pedig ismét kifejelték. A 44. percben Eperjesi nagyszerű labdaátvétel után betört a tizenhatoson belülre, ott azonban már nem tudta áthámozni magát az előtte álló védőn. A másik oldalon Foxi szabadrúgása felpörgött Kosztics fején, az ismétlést Rajics védte. A szünet előtt órási tömörülés alakult ki a DVTK tizenhatosán belül, több lövést is sikerül blokkolniuk a diósgyőrieknek, azonban végül Osztyapenko lövése a lábak közt utat talált a hálóba (0-1).

Az ötvenedik percben Bejszebekov lőtt 15 méterről, de Rajics vetődve mentett. A sárga lapos Batioját a játékvezető kifejezett kérésére cserélte le Tomiszlav Szivics vezetőedző. Az 52. percben Barczi adott középre az alapvonalról, az ötösön Futács várta, de egy védő megelőzte. Ezután Gosztonyi lőtt 22 méterről, de egy védőről szögletre pattant a labda. Az első sarokrúgást kifejelték, a másodikat Marjanovics pattintotta a kapu fölé. Az 56. percben a kazahok kapusa alig ért el fejjel egy hazaadást, a kipattanót Futács majdnem megszerezte, de a bíró kifelé ítélt szabadrúgást.

Újabb egy perc elteltével Kojasevics nagyjából 26 méterről a kapufát találta el szabadrúgásból, de Rajics rajta volt. Az 58. percben Gohér Gergő kezére lőtték a labdát két méterről, a tizenhatoson belül, a játékvezető meglehetősen szigorúan büntetőt adott, amit Kojasevics a kapuba lőtt. A cserekapus, Rados rajta volt, de nem volt esélye védeni (0-2). A 62. percben Gohér szabadrúgását kézzel védte a sorfalban álló játékos, ismét tizenegyes következhetett, és mivel Futács nagy erővel a hálóba bombázott, most sem volt esélye a kapusnak (2-1).

Valóságos büntetőpárbajjá fajult a meccs, hiszen három perccel a diósgyőriek szépítését követően megint a kazahok lőhettek, ezúttal Sissero végezte el, Rados pedig nem találta el az irányt (3-1). A 79. percben Boros lőtt fordulásból, 15 méterről, de kissé célt tévesztett. Három perc múlva Futács engedett el 19 méterről egy bombát, de a kapus jó helyen állt. A 84. percben Nikházi szerzett labdát, majd buktatták, a szabadrúgásból Gohér a sorfalat találta el. Később Gohér szabadrúgását kifejelték, Nikházi lekezelte és kapura lőtte, azonban a védők kifejelték.

A 88. percben ismét Nikházi szerzett labdát, Futács felé passzolt, de a védők szögletre mentettek, ami már nem volt veszélyes. A végén Gohér, Futács, Gohér akció végén a lövés egy kicsit tévesztett – tudósított a DVTK Twitter-csatornája. A második félidőben a Diósgyőr jobb volt, de a véleményes tizenegyesek miatt kétgólos vereséget szenvedett.

– Nagyon nehéz ellenfél volt, de tudatosan választottunk ilyen erős csapatot. Nagy munkában vagyunk, két napja érkeztünk, csütörtökön két kemény edzést tartottunk, de még így is nagyon sok kérdésre választ kaptam, ami fontos volt. Tudjuk, hogy mit csinálunk, jó úton járunk – nyilatkozta a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának a meccs után Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője.

Péntek este folyamán hosszabb interjút olvashatnak a Diósgyőr edzőjével, Tomiszlav Sziviccsel a Rangadó.hu-n!

Nemsokára további képekkel is jelentkezünk!

Olvasói sztorik