NB I

Békéscsabai siker a lila meccsen

A másodosztályú viharsarkiak 2-0-ra győztek a Kecskemét otthonában rendezett edzőmérkőzésen.
Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Békéscsaba 1912 Előre SE 0-2 (0-2)
Kecskemét. Játékvezető: Szőts
KTE 1. félidő: Verebélyi – Póti, Karan, Farkas, Forró – Nagy P., Patvaros, Quillo, Gréczi – Simon A., Balázs Zs. 2. félidő: Németh V. – Szabó T., Gyagya, Karan (Sztehlik), Farkas – Pekár, Vukaszovics, Patvaros (Kitl), Nagy P. (Lajos) – Simon A. (Csima), Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Balog Zs., Albert, Király (Horváth) – Balogh M., Bagi (Tölgyesi), Koszó (Juhász), Károly – Mosquera (Leucuta), Prasler. Edző: Komjáti András
Gólszerző: Balogh M. (2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ötödik téli edzőmeccsén a Békéscsaba volt a KTE ellenfele. Bekő Balázs ezúttal is több fiatalnak szavazott bizalmat. Sérülés miatt Varga Róbert, Szavics, Leo Correira, Csillag és Szalai is hiányzott a csapatból, kapusposzton pedig Verebélyi és Németh Viktor kapott szerepet, tehát Vukasin Polekszics ezúttal kimaradt.

Nem kezdett rosszul a hazai csapat, hiszen Balázs Zsolt kilépése után könnyen vezetést szerezhetett volna, ám lövését Scsekics kitolta. Nem sokkal később a spanyol próbajátékos, Alex Quillo tette középre a labdát, ám az érkező Karan a kapu fölé pörgetett. A vendégek főleg pontrúgásokból dolgoztatták meg Verebélyit, aki ezeket jól hatástalanította. Az első gól azonban szintén egy rögzített helyzet után született: a kifelejt szögletet Bagi lőtte vissza kapásból, 16 méterről, a pattogó labdába pedig Balogh Milán kapott bele úgy, hogy az már védhetetlen lett (0-1).

Gréczi egyenlíthetett volna később, ám hiába húzott befelé, lövése elkerülte a kaput. Az első félidő hajrájában újra adódtak vendéghelyzetek is, az elsőt Verebélyi még szépen védte, ám egy eladott labdából vezetett kontra végén Balogh Milán a kapufa érintésével a hálóba lőtt (0-2).

A szünetben mindkét oldalon több csere történt, és a folytatásban megint a KTE játszott jobban. Előbb Simon András lövését fogta a kapus, majd Pekár szabadrúgását tolta ki nagy bravúrral. Főleg a mezőnyjáték dominált ebben a játékrészben, a vendégek visszaálltak, főleg kontrákra építkeztek. Tiszta helyzetek nem is nagyon adódtak, inkább csak lehetőségekig jutottak el a csapatok. A hajrában Csima szépíthetett volna Balázs Zsolt jó beadásából, de egy védő nagy bravúrral tisztázni tudott. Kontrából a békéscsabaiak is betalálhattak volna, ám pontatlanok voltak a befejezésnél – tudósít a KTE honlapja.

Olvasói sztorik