NB I

Honvéd-győzelem emberhátrányban

A házigazda kispestiek 1-0-ra nyertek a román SC Bacau ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – SC Bacau (román) 1-0 (1-0)
Kispest, 150 néző. Játékvezető: Erdős
Honvéd: Kemenes (Czuczi, 57.) – Lovrics (Botka, 54.), Ignjatovics (Kovács J., a szünetben), Navarro (Bobál D., 79.), Baráth (Polyák, 54.) – Zsivanovics (Nagy G., a szünetben), Hidi, Lőrinczy (Gazdag, 54.) – Prosser (Mensah, 59.), Daru (Job, a szünetben), Daud (Kapacina, 59.). Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Prosser (41.)
Kiállítva: Job (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idei ötödik felkészülési meccsét játszotta a Honvéd a román másodosztályú SC Bacau ellen. A hiányzók listája jelentősen csökkent, hiszen Nagy Gergő és Baráth Botond felépült sérüléséből. Bonazzoli is meggyógyult, de Marco Rossi még nem küldte pályára.

Holender egyelőre futómunkát végez. Vernes Richárd és Bobál Gergő lábadozik, Ikenne-King, Csábi Mihály, Godoy és Sundas sérült. Vécsei és Alcibiade ezúttal nem lépett pályára. A középpályás a válogatottal Törökországban tartózkodik, az olasz védőt pedig tavaly nyáron kiállították a lengyel Piast Gliwice elleni barátságos mérkőzésen. A fegyelmi bizottság egy meccses eltiltással büntette a légióst, amit most töltött le.

Küzdelmes volt az első félidő, kevés helyzettel. A 33. percben Kemenes Szabolcs egy jól irányzott fejest tolt ki a bal felső sarokból. A 41. perc hozta a mérkőzés legszebb jelenetét: Prosser 17 méterre a kaputól eltolta a labdát két ember mellett, majd jobbal a kapuba lőtt (1-0).

Lőrinczy remekbe szabott szabadrúgása vezette be a második játékrészt. A fiatal játékos lövése a keresztléc és a kapufa találkozását találta el. A 67. percig hasonló volt a játék képe, mint az első felvonásban, ekkor azonban a magyar csapat tíz főre fogyatkozott: Job könyökölte le ellenfelét, amiért Erdős játékvezető kiállította.

A románok egyre jobban nyomtak, a kispestiek jobbára védekeztek, de azért a támadásokról sem mondtak le. Marco Rossi sorra cserélte be a fiatalokat. Czuczinak ugyan be kellett mutatnia egy bravúrt, de a vendégek nem tudták bevenni a kapuját, így tíz emberrel is nyerni tudott a Honvéd – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik