NB I

Másodszor már nem hibázott a Loki

A Debrecen 3-0-ra nyert a Balmazújváros ellen.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-0 (2-0)
Debrecen-Pallag. Játékvezető: Veizer
DVSC: Slakta – Króner, Szatmári, Morozov, Brkovics – Bouadla, Spitzmüller, Berdó, Ferenczi J. – Seydi, Sidibe. Cserék: Kertész, Suskó, Kondás, Györky, Balogh. Edző: Kondás Elemér
Balmazújváros: Mester – Vachtler, Papp, Forgács, Németh Á. – Demjén, Kónya, Müller, Virágh – Pintér N. – Belényesi. Cserék: Tóth, Bakos, Karacs, Sárközi, Oláh G., Privigyei, Nagy. Edző: Híres Gábor
Gólszerzők: Brkovics (13.), Sidibe (41.), Kertész (56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét elleni 6-4-es vereség után az NB II-es Balmazújvárossal játszott edzőmeccset az élvonalban listavezető Debrecen az akadémia pályáján.

Már az elején a DVSC irányított, bár az újvárosi csapat is vezetett veszélyes támadásokat. A 13. percben Ferenczi János szöglete után Seydi nem tudta megszelídíteni a labdát, de így lett jó Brkovicsnak, aki nyolc méterről, szorongatott helyzetben a hálóba passzolt (1-0). A folytatásban nagyon beszorult a másodosztályú együttes, a félpályát is csak ritkán lépte át, de helyzetig akkor sem tudott eljutni, amikor később kiszabadult a szorításból, és többet birtokolta a labdát.

A 24. percben Boualda 21 méteres lövését Mester Tamás szögletre ütötte! A sarokrúgás után Mester középen a saját kapuja felé ütötte a labdát, de végül visszalépett és megfogta. A 31. percben egy gyors ellentámadással jött a Debrecen, Seydit dobták támadásba a társak, de Mester egészen a térfél közepéig kilépve tisztázott. Az eset során a két játékos ütközött, ápolni kell őket, de folytatni tudták a játékot.

A 35. percben Ferenczi János szöglete után a kifejelt labdát a második hullámban érkező Bouadla lőtte 16 méterről a kapufa mellé. Öt perccel később Ferenczi szabadrúgás után egy védő röviden tisztázott, de Brkovics lövését Mester kiütötte. A 41. percben Papp fejelt fel egy labdát rosszul, amire Sidibe lecsapott, majd egy lövőcselt követően 12 méterről magabiztosan, az elvetődő Mester mellett a kapuba helyezett (2-0).

A szünet után Belényesi sarkazta vissza Kónyának a labdát, aki 19 méterről kapura lőtt, de Slakta elvetődve megfogta. Az 56. percben Bouadla a saját térfeléről ívelte előre a labdát hajszálpontosan Kertész Tamásnak, aki a kapujából rossz ütemben kilépő Mester fölött éles szögből, 13 méterről a kapu közepébe emelt (3-0). A folytatásban némileg leült a játék. A 79. percben Szatmári kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a bíró nem fújt büntetőt.

A lefújás előtt kisebb csetepaté alakult ki a pályán, de a játékvezető gyorsan rendet tett. Kónya 35 méteres lövése a kapufa mellé száll, tehát több gól már nem született – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik