NB I

A szlovákok nyerték a bajnokcsapatok meccsét

A Slovan Bratislava 1-0-ra győzött a Győri ETO ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – Slovan Bratislava (szlovák) 0-1 (0-0)
Győr, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Szilas
Győr 1. félidő: Kamenar – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Trajkovics, Kalmár – Dudás, Strestik (Rudolf G., 20.), Koltai. 2. félidő: Pogacsics – Wolfe, Sztanisics, Had, Dinjar – Pátkai, Kronaveter, Rudolf G. – Martinez, Burgos, Andrics. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Zofcak (54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar bajnok Győri ETO a szlovák bajnoki címvédő, és jelenleg is listavezető Slovan Bratislava együttesét fogadta péntek délután, zárt kapuk mögött.

A Győr eleinte visszaállt saját térfelére, de a szlovák csapat nem is nagyon hagyta kibontakozni a hazaiakat. A 15. percben Kalmár Zsolt kapott remek labdát, 18 méterről lőtt, de Perinis kapus bravúrral védett. Egy párharc során Strestíket megrúgták, fájlalta a könyökét, és nem tudta folytatni a játékot. Néhány percig eseménytelen mezőnyjáték zajlott a pálya közepén, helyzetek nélkül. Egyenlő erők küzdelmét produkálták a csapatok, valamivel többet támadtak a vendégek, de komoly lehetőséget ők sem tudtak kialakítani.

A hajrára alaposan felpörögtek az események. A negyvenedik percben Dudás emelt szépen Trajkovics elé, aki 18 méterről kevéssel lőtt a kapufa mellé. Ezután Dudás kapott remek passzt a védők mögé, ziccerben lőhetett, de 14 méterről a kapusba bombázott. Egy perc múlva Dudás ívelt Koltai felé, Vrablec fejjel mentett, nem is veszélytelenül, mert a labda alig ment el a kapu fölött…

Küzdelmes volt az első félidő, többet támadott a Slovan, de az ETO alakított ki nagyobb helyzeteket, akár két góllal is vezethetett volna a magyar bajnokcsapat.

A 48. percben Kronaveter kapott nagyszerű indítást a jobb szélen, 14 méterről nagy lövést küldött kapura, Perinis nagy bravúrral védett. A folytatásban Rudolf Gergely a tizenhatos előteréből csavart kevéssel a kapufa mellé. Az 54. percben a Slovan gólt szerzett: Igor Zofcak elcsavart egy szabadrúgást a sorfal fölött, a labda védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba (0-1).

A 64. percben Andrics 12 méteres lövését blokkolták a védők, két perc elteltével pedig tíz méterről próbálkozott, de ezúttal a kapus védett bravúrral. A második félidőben jóval veszélyesebben játszott a győriek második sora, mégis a Slovan vezetett egy jól eltalált szabadrúgásnak köszönhetően. A 76. percben Zofcak a tizenhatos előteréből fölé lőtt. A 82. percben Dinjar beívelése után Martínez tíz méterről a kapu fölé lőtt – tudósított az onlajnok.com.

Ami Marek Strestík sérülését illeti, az első pillanatban úgy tűnt, hogy kiugrott a válla, így érthetően komoly fájdalmai voltak. Még a meccs alatt bevitték a kórházba, és elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat. A röntgen és ultrahang vizsgálatok megállapították, hogy szakadás és törés sincs, így a vállrándulást viszonylag olcsón megúszta. Mindez azt jelenti, hogy Strestík várhatóan a jövő héten ugyanúgy folytathatja a felkészülést a tavaszi szezonra, mint a többiek – írja a klub honlapja.

– Sokkal többet kaptam vissza, mint amire számítottam, azok az elemek, amiket két hete kezdtünk el gyakorolni, szépen visszaköszöntek a játékban – mondta Horváth Ferenc vezetőedző. – Rengeteg labdát szereztünk belőle, kidolgoztunk számtalan helyzetet, jól játszottunk. Az, hogy kikaptunk, mert egy kósza gólt kaptunk, de sokkal több lehetőségünk volt, sokkal többet volt nálunk a labda, így elégedett vagyok. A helyzetkihasználáshoz alapvető, hogy frissnek kell lenni, a játékos lábának és fejének egyaránt. A nagyobb baj az lenne, ha nem lennének helyzetek, de szerencsére nem ez a probléma. Biztos vagyok benne, hogy az éles időszakban be fognak ezek menni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik