NB I

Hátrányból állt fel a Honvéd

A szünetben már 2-0-ra vezetett a másodosztályú Szigetszentmiklós.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Szigetszentmiklós 2-2 (0-2)
Kispest, műfüves pálya
Honvéd: Kemenes – Sundas, Lovrics, Navarro, Alcibiade – Hidi, Lőrinczy, Diarra, Daud – Job, Francoise. Cserék: Czuczi, Bobál, Botka, Kovács, Polyák, Csábi, Koszta, Kozma, Kapacina, Daru, Prosser. Edző: Marco Rossi
SzTK: Sánta – Mészáros L., Petrók, S. Jakovljevics, Pollák – Barna, Sipos, Kvekveskiri, Bonifert – Takács T., Kollega. Cserék: Balogh, I. Jakovljevics, Vágó, Majoros, Kozma, Földi, Heinemann, Khous. Edző: Csurka Zoltán
Gólszerzők: Daru, Koszta, illetve Bonifert (2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd együttese az NB II-es Szigetszentmiklós ellen játszott felkészülési mérkőzést szerdán, kora délután. Az időjárás eddig a szebbik arcát mutatta, most azonban a zordabb ábrázata fogadta a csapatokat. Hajnal óta folyamatosan esett a hó. A csapadék azonban nem jelentett akadályt, mert a Bozsik-stadion műfüves pályáját szépen letakarították a munkások. Vernes, Godoy, Bobál Gergő, Zsivanovics, Ikenne-King, Bonazzoli, Nagy Gergő és Baráth Botond a pálya széléről figyelte a társakat. Valamennyien kisebb sérülés vagy fáradtság miatt hagyták ki a meccset – derül ki a Honvéd honlapjának tudósításából.

Két próbajátékos is helyet kapott a kispestieknél. A 23 éves panamai védő, Ariano Navarro hazája egyik élcsapatában, a Chepóban futballozik, a 26 éves francia csatár, Emmanuel Francoise pedig az olasz Cremonese játékosa.

Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt a hazaiak elképzelték: az első játékrész két védelmi hibát hozott, amelyekből gólt is kapott a Honvéd, így meglepetésre a vendégek kétgólos előnnyel várták a második félidőt. Marco Rossi ezúttal nem cserélt sort a szünetben, de alaposan megfiatalította a gárdát.

A fiatalok bátor, lendületes játéka eredményességgel is párosult. A 61. percben a végig jól játszó Kapacina szögletét Daru Bence fejelte a hálóba (1-2) – harmadik edzőmeccsén negyedik gólját szerezte a fiatal játékos. A végig nagyon aktív Kapacina remek labdákat adott, sőt egy alkalommal, szabadrúgásból a keresztlécet is eltalálta. Talán nem meglepetés, hogy Kapacina Valér a 85. percben szerzett egyenlítőgólnak is tevékeny részese volt: ezúttal Koszta elé passzolta a labdát, aki 16 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-2).

Olvasói sztorik