NB I

A Pécs újabb sikere

A házigazda PMFC 6-0-ra nyert a Komló elleni, kétszer hatvanperces edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – Komlói Bányász SK 6-0 (1-0)
Pécs, műfüves pálya
PMFC 1. félidő: Gőcze – Erdős, Romics, Balogh B., Deutsch B. – Horváth A., Kővári – Gránicz, Wittrédi, Rácz – Városi. 2. félidő: Steer – Nagy J., Gajág, Lantos, Turi – Márkvárt D., Koller – Bailo, Márkvárt P., Szatmári L. – Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Városi (21.), Koller (tizenegyesből 73.), Szatmári (93.), Grumics (98., 105.), Márkvárt (107.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC csapata a harmadosztályú Közép-csoportjában sereghajtó Komló ellen játszotta negyedik téli felkészülési mérkőzését. A két együttes szakmai stábjának megegyezése szerint kétszer hatvan percet játszottak.

A harmadik percben Hazenauer 17 méteres lövését Gőcze kitolta. A 13. percben Rácz Ferenc veszélyes sarokrúgását a komlói kapus megfogta. A folytatásban Rácz lövését egy védő blokkolta, Kővári 18 méteres kísérletét pedig Herbert kapus vetődve szögletre tolta.

A 21. percben Gránicz kapott Horváth Adriántól egy remek kiugratást, a fiatal játékos a kifutó kapust megelőzve középre passzolt, ahol az érkező Városi egy méterről az üres kapuba pofozta a labdát (1-0). Öt perccel később Rácz lapos beadásáról a kapu előtt Városi és Deutsch is csupán néhány centivel maradt le.

A 29. percben Rácz balról elvégzett szabadrúgása élesen csavarodott a rövid sarok irányába, Balogh Béla belecsúsztatott, de Herbert résen volt és megfogta a labdát. A 39. percben Wittrédi 25 méterről eleresztett lövése kevéssel ment mellé. A 49. percben Tóth Tamás éles szögből leadott lövése ment el a pécsi kapu előtt. Az 55. percben Gránicz nagy sprint után középre gurított Városi elé, de Herbert ismét remekül lépett ki a kapujából, és tisztázni tudott. Hatalmas mezőnyfölényben játszott a PMFC, amely megérdemelten vezetett a szünetben.

A 72. percben Szatmárit buktatták a tizenhatoson belül, ezért tizenegyest kapott a Pécs, és Koller Krisztián a hálóba lőtt (2-0). Húsz perc elteltével Márkvárt remek passzából Szatmári Lóránd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0). A 98. percben Grumics kapott remek kiugratást, és nyolc méterről a hálóba lőtt (4-0). A 105. percben Márkvárt passzát Grumics három méterről pöckölte a kapuba (5-0). Két perc elteltével Szatmári passzát Márkvárt 15 méterről a jobb felsőbe lőtte (6-0).

A csapatok végül nem játszották le teljes egészében a második hatvan percet, mert a Komló nem tudott komoly ellenállást tanúsítani, a második felvonásra elfáradt, a PMFC könnyedén nyert – tudósított a PMFC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik