NB I

Ötször mattolta ellenfelét a Paks

Összesen kilenc gólt kapott a Tatabánya a szombati két edzőmeccsén.
Felkészülési mérkőzések
Tatabánya FC – MVM Paks 1-5 (1-3)
Tatabánya 1. félidő: Dombai – Almási, Szamosszegi, Wágner G., Radnai – Bozsik, Czanik, Birtalan – Weitner, Batizi-Pócsi, Móri. 2. félidő: Dombai – Beszterczei, Ludánszki, Papizsanszkij, Horváth Sz. – Bakos, Kis, Britalan – Ferkó, Batizi-Pócsi, Szabó B. Edző: Bozsik Péter
Gólszerzők: Batizi-Pócsi (43.), illetve Lázok (3., 35.), Simon A. (24.), Nagy R. (75.), Könyves (90.)

Tatabánya FC – Ferencváros II 1-4 (0-1)
Tatabánya: Farkasdi – Fenyvesi, Szűcs, Páles, Módi – Gyürki, Polyák, Soltész – Csölle, Folmer, Szabó R. Csere: Szepesi, Wágner
Gólszerzők: Folmer, illetve Törőcsik, Tuijp, Zsivóczky (2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két edzőmérkőzést is játszott a másodosztályú Tatabánya szombaton. Bozsik Péter csapatának egyik fele a Ferencváros fiataljaival mérte össze tudását, míg a másik pályán az élvonalbeli Paks volt az ellenfél.

Az FTC II 1-0-s vezetéssel vonulhatott a szünetre. A második játékrész elején Folmer Krisztián egyenlített, azonban a hajrában a sokat cserélő fővárosi zöld-fehérek eldöntötték a találkozót, és hat perc alatt három gólt lőve 4-1-re győztek – derül ki a Tatabánya honlapjának tudósításából.

Az alsó pályán a Paks hamar vezetéshez jutott egy szöglet után, majd egy véleményes büntetővel növelte is előnyét. A félidő hajrájában egy szabadrúgást követően 0-3 lett az állás, a lefújás előtt viszont még Batizi-Pócsi Balázs lecsapott egy rövid bedobásra, és szépített (1-3).

A második játékrészben a mezőnyben jól dolgoztak a hazai játékosok, egyenrangú partnerei voltak az NB I-es riválisnak. Több nagy gólszerzési lehetőség is adódott a tatabányaiak előtt. A meccs hajrája ezen a pályán sem alakult jól a vendéglátóknak: a Paks az utolsó öt percben kétszer is betalált, ezzel 5-1-re győzött.

Az eredmények ellenére a Tatabánya vezetőedzője, Bozsik Péter elégedett volt a játékosok teljesítményével, a felkészülés jelen szakaszának megfelelő játékot nyújtottak, végig pariban volt a csapat a Pakssal.

A próbajátékosok közül Wágner Gusztávtól egyelőre elköszönt a szakmai stáb, Papizsanszkij, Birtalan, Batizi-Pócsi, Csölle és Horváth Szabolcs jövő héten is a kerettel készül, sorsuk a jövő szombati meccsek után dőlhet el.

Olvasói sztorik