NB I

Diallo-duplával fordított a Fradi

A címvédő Ferencváros 2-1-re győzött a bajnok Győri ETO ellen a Ligakupa harmadik fordulójából elhalasztott meccsen.
Ligakupa, F-csoport, 3. forduló
Ferencvárosi TC – Győri ETO 2-1 (0-1)
Puskás-stadion, 500 néző. Játékvezető: Oláh G.
FTC: Kunsági – Gerson, Mateos, Gyömbér, Bönig – Busai, Csukics – Somalia, Leonardo (Jovanovics, a szünetben), Jenner – Diallo. Edző: Ricardo Moniz
Győr: Sztevanovics – Dinjar, Wolfe, Mevoungou (Kalmár, 71.), Kamber – Kronaveter, Lipták – Strestik, Martínez (Andrics, a szünetben), Trajkovics (Pátkai, 51.) – Varga R. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Diallo (52., 61.), illetve Varga R. (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kezdés pillanatában a 22 játékosból mindössze öt magyar volt a pályán. A meccs pikantériája, hogy ismét farkasszemet nézett egymással a brazil Leonardo, és a lábát tavasszal eltörő cseh Marek Strestík.

Visszafogott gurigázással kezdődött a meccs, az első említésre érdemes eseményig 26 percet kellett várni: Kronaveter kapu közepébe tartó lövését másodszorra kaparintotta meg Kunsági. A 38. percben óriási védelmi hibát vétett a Fradi, a három fővárosi játékos között kilépő Varga Roland zavartalanul átvehette a labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, majd a hálóba lőtt (0-1). A szünet előtt Leonardo passzát a nagy helyzetbe kerülő Busai kapura lőtte, de Wolfe felszabadított.

Az 52. percben Jenner beadása után Diallo ollózott a kapuba (1-1). A másik oldalon Pátkai szerezhetett volna gólt, de hiába került nagy helyzetbe, elhamarkodottan és gyengén lőtt. A 61. percben Jenner pontos passzát Diallo kapásból a hálóba lőtte (2-1). Két perccel később Diallo közeli lövését bravúrral védte Sztevanovics. A 79. percben Lipták beadása után Strestik nagy helyzetből, 13 méterről fölé lőtt. A 88. percben Jenner ziccerét védte a győriek kapusa.

Ezzel eldőlt, hogy a csoportból a Ferencváros és a Győr csapata jut tovább.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa elemezte:

Hangulattalan, érdektelen, és mindenféle szinten gyenge volt az első félidő. Harmincöt percen keresztül szinte semmit nem láthattunk a csapatoktól. Két passz után a harmadik vagy sikerült, vagy nem, de a negyediket biztosan elrontották mindkét oldalon. Moniz arra figyelt, nehogy leindítsák a csapatát, a győri gól mégis így született. Egyedül Leonardo kreativitása volt dicsérhető, és Varga Rolandnak voltak néha jó megoldásai.

A második félidő elején voltak lövések mindkét oldalon, de csak egyéni partizánakciókból, semmi szervezettséget nem lehetett felfedezni egyik résztől sem. A Fradi egy-egy után arra figyelt, hogy ki ne kapjon, mert számára az önbizalom szempontjából volt fontos ez a mai meccs.

Ami a győriek Sopron elleni meccsén történt, olyan a világon nincs! Ki hallott már olyat, hogy egy tulajdonos lemegy a szurkolók közé, és számon kéri azokat, akik felszólaltak a csapat ellen? Ezután kivezetteti őket, és visszaadja a jegyárat. Tarsoly Csaba azzal kezdte, hogy nem tartott igényt a régi ETO-játékosokra, most pedig ki akarja irtani a nézőket. De akkor minek kellett ekkora stadion?

Edzői értékelések

Ricardo Moniz, FTC: – Megint buta hibából szerzett vezetést az ellenfél, Somáliának kellett volna követnie emberét, a védőink meg kicsit elaludtak. Jennernek volt lehetősége megszerezni a harmadik gólunkat, Diallónak szerencsére jó napja volt. Diallo, Holman és Böde közül kellett eddig választani, Leonardo visszatérésével viszont luxusproblémánk van a kezdőcsapat összetételét illetően.

Pintér Attila, Győr: – Azt gondolom, nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Meg tudtuk szerezni a vezetést, voltak még lehetőségeink, de nem sikerült gólt rúgnunk. Volt néhány hibánk, amit nem is értek igazán, az ellenfél pedig ezt kihasználta. Itt is, ott is voltak helyzetek. Azt megkérdezném, hogy Csukics hogy tud meccsek óta pályán maradni? Ez nem labdarúgás, amit az úriember csinál, ez egy gladiátor. Vannak a labdarúgásnak törvényei. Meg kell nézni, hogy néz ki egy-két játékosom lába. Így nem lehet futballozni, ahogy ez az ember, és még pályán is tud maradni.

Olvasói sztorik