NB I

Meglepetés, vagy csúnya vég?

Az egykori csapatkapitány, Farkas I Balázs mindig jó szívvel tér vissza Székesfehérvárra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tabella 15. helyén álló Mezőkövesd a listavezető Videotonhoz látogat péntek este, az élvonal 14. fordulójának nyitómérkőzésén. A találkozó érdekessége, hogy a fehérváriak a legutóbbi két meccsüket elvesztették, míg a vendégek idegenben sokkal jobb mérleggel rendelkeznek, mint otthon, hiszen 11 pontjukból nyolcat vendégként szereztek. Bár a borsodiak sincsenek világverő formában, veszítenivalója inkább a Videotonnak van.

A Rangadó.hu érdeklődésére Farkas I Balázs, a Mezőkövesd rutinos középpályása elmondta: megismételné a két héttel ezelőtti, Ferencváros elleni bravúrt. Akkor remekül helytállt csapata, és pontot szerzett a Puskás-stadionban.

– Valószínűleg a Videoton fog dominálni, a meccs képe úgy fog kinézni, hogy a hazai csapat majd ránk akarja erőltetni az akaratát – vélekedett Farkas. – Részünkről azon fog múlni a történet, hogy mennyire sikerül majd a csapat stabilitását megtartani. Ha ez összejön, és lesz két-három lehetőségünk, mint a Ferencváros ellen, és ki tudjuk használni őket, akkor meglepetést is okozhatunk. Viszont, ha hátul megbomlik a csapat, akkor még csúnya is lehet a vége. Ha megtartjuk a szerkezetet, és nem sikerül feltörniük a védelmünket, akkor az idő múlásával ők lesznek idegesebbek, nem mi.

A Mezőkövesd az erősebb csapatok ellen eddig jobb játékkal rukkolt elő, és furcsa módon idegenben eredményesebb az együttes, mint saját pályáján.

– Maradjunk annyiban, hogy a hazai mérlegünk hagy némi kívánnivalót maga után, és akkor még finoman fogalmaztam – mondta Farka Balázs. – Az idegenbeli teljesítményünkre összességében nem lehet panasz. Újonc csapatként teljesen elfogadható eredményeink vannak. Valamiért jobban is játszunk idegenben. Még nincs komfortérzetünk hazai pályán. Ha ezen nem tudunk változtatni, akkor komoly gondjaink lehetnek tavasszal. De abban bízom, hogy idegenben, egy nálunk jobb csapat ellen kicsit felszabadultabban tudunk játszani péntek este is.

Farkas I Balázs csapatkapitányként aktív részese volt az első bajoki címnek a Videoton történetében a 2010–2011-es szezonban, de Paulo Sousa érkezése után nem volt maradása Székesfehérváron.

– Nagyon jó szívvel gondolok vissza az ott töltött időre. Egyáltalán nincs bennem harag vagy szálka. Összességében sikeres hat évet töltöttem Fehérváron. Nem is lehet bennem tüske, hiszen ez az élet rendje. Azokat a döntéseket, amelyek nem rajtam múlnak, csak elfogadni tudom és alkalmazkodom hozzá. Aminek ott vége volt, az valami másnak a kezdete is lett. Senkivel nem vesztem össze, megmaradt a jó viszony, bár sokan nem maradtak az akkori stábból. A stadion megmaradt, azt nem tolták arrébb, úgyhogy az alapkörülmények nem változtak. Mindig jó szívvel megyek vissza – mondta a Mezőkövesd rutinos játékosa.

Olvasói sztorik