NB I

Könnyed hatos és továbbjutás

A Magyar Kupa negyedik fordulójában: Baja–Újpest 0-6.
Bajai LSE – Újpest FC 0-6 (0-3)

Baja, 500 néző. Játékvezető: Kovács
Baja: Trepák – Zsók, Hajnal, Illés, Szentgyörgyi – Szabó Z. (Szilasi 64.), Despotovics, Turcsik, Sibinger (Tóth M. 29.), Faller (Kirchner, a szünetben) – Kiss A. Játékos-edző: Zsók József, Nagy Előd
Újpest: Dmitrovics – Nego, Litauszki, Juanan, Ngawa – Eninful (Erős R., 77.), Simon K. (Balogh B., 61.), Vasziljevics (Abdallah, 61.), Szanovics – Lázár B., Tshibuabua. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Simon K. (2.), Szankovics (24.), Lázár B. (42., 55., 61., 72.)
Továbbjutott: Újpest

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki, MTK elleni mérkőzés után az Újpest játékosai arról beszéltek, hogy az új edző, Nebojsa Vignjevics felrázta a csapatot, és sikerült győztes mentalitást táplálnia a futballisták fejébe. A bajnoki győzelem után most az NB III-as Baja csapatához látogattak a lilák, akiknek ez a kitérő önbizalom-növelésre tökéletes volt.

Az Újpest az első támadásából gólt szerzett. A második percben Ngawa keresztlabdájára Trepák bizonytalanul mozdult ki, Simon Krisztián pedig hat méterről, kapásból a hálóba lőtt (0-1). A 13. percben Tshibuabua 25 méterről leadott lövése szállt el a kapu fölött. A félidő közepén a Baja is jelezte, hogy a pályán van: Szentgyörgyi 16 méteres lövése tévesztett célt.

A 25. percben növelte az előnyét az Újpest: Nego passzolt Szankovicshoz, aki 24 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (0-2). Már a szünet előtt eldöntötte a találkozót az Újpest, mert Tshibuabua egy csellel megvert két védőt, Lázár Bencéhez passzolt, aki fordulás után, hét méterről a hálóba gurított (0-3).

Lázár Bence továbbra is aktív volt. Az 53. percben Nego beadását Szankovics készítette le neki, ő pedig 15 méterről a kapu fölé bombázott. Az 55 percben Lázár megszerezte második gólját. Vasziljevics indította Simont, aki levitte az alapvonalig a labdát, laposan centerezett, Lázár Bence pedig a védőjét és a kapust is megelőzve közelről a hálóba passzolt (0-4).

A 61. percben a lilák csatárának már a mesterhármas is összejött: Simon beadására ismét Lázár Bence érkezett, és ezúttal sem hibázott (0-5). A Baja tovább harcolt a szépítésért: a 65. percben egy szöglet után Szentgyörgyi pörgetett kapura, de végül az újpesti védelem fel tudott szabadítani.

A 72. percben Lázár Bencétől indult az akció, és végül a befejező is ő lett, Tshibuabua visszapasszolta neki, ő pedig hét méterről a hálóba gurított (0-6). A 87. percben a bajai Hajnal 17 méteres lövése változtatott irányt Juanan testén, ám Dmitrovics átért a kapu másik oldalára és hárított.

Az NB III-as bajai csapatnak nem volt esélye. Már az első félidőben kiütközött a csapatok közötti kétosztálynyi különbség – tudósít a fővárosi klub honlapja.

Olvasói sztorik