NB I

Eltűnt az osztálykülönbség

A Magyar Kupa negyedik fordulójában: Békéscsaba–Videoton 0-1 – hosszabbítás után.
Magyar Kupa, 4. forduló
Békéscsaba 1912 Előre SE – Videoton FC 0-1 – hosszabbítás után
Békéscsaba, 1500 néző. Játékvezető: Szőts
Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Balog Zs., Szűcs I., Radványi – Tölgyesi (Horváth T., 74.), Juhász Gy. – Lucas (Mosqeura, 82.), Pozsár (Soós J., 58.), Leucuta – Pantovics. Edző: Komjáti András, Pásztor József
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira (Tar Zs., 77.), Vinícius, Mamadu – Sándor Gy., Tóth I B. – Gyurcsó, Kovács I. (Zé Luis, a szünetben), Álvarez (Nildo, 77.) – Torghelle. Edző: José Gomes
Gólszerző: Zé Luis (117.)
Továbbjutott: Videoton

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyolcadik percben Kovács István kétszer is kézzel ért a labdához, de csak az első esetben kapott sárga lapot. A vendégeknek mezőnyfölényben voltak, de ziccereket nem sikerült kialakítaniuk. A 16. percben egy szöglet után Sándor György fejelt a kapu mellé. Húsz perc elteltével részleges áramszünet miatt megszakadt a tévéközvetítés, de a reflektorok égtek, úgyhogy a meccs zavartalanul folytatódott. A 22. percben Torghelle talált a hazai kapuba, ám les miatt érvénytelenítették a gólt.

A 28. percben Szolnoki Roland beadását Torghelle fejelte kevéssel a kapu mellé. Két perccel később Calatayud előbb Caneira rövid hazaadása után mentett, majd Lucas hét méterről kapura küldött fejesét védte hatalmas bravúrral. A 34. percben Gyurcsó került helyzetbe, tíz méterről próbálta átemelni a kicsit kint álló kapus fölött labdát, azonban fél méterrel a kapu mellé ment. A negyvenedik percben Álvarez passzát Sándor György csúsztatta kapura, de Scsekics védett.

A szünet után a négy reflektor közül kettőből elment az áram. A bíró a negyedik játékvezetővel és a két edzővel értekezett a pálya szélén, majd folytatódott a meccs. Bő tíz perc múlva újra világított az összes reflektor. A második félidőben még bátrabban támadtak a hazaiak, mint a szünet előtt. A 64. percben Gyurcsó beadása után Zé Luis nagy helyzetben a kapu mellé fejelt. Két perccel később Gyurcsó beadását Torghelle fejjel megcsúsztatta, a labda Álvarez elé került, aki nagy ziccerben pontatlannak bizonyult.

A hetvenedik perc időszakában újra támadásba lendültek a csabaiak, a 75. percben Gyurcsó elhúzta a labdát a kimozduló kapus mellett, de nem lőtt az üres kapuba, hanem a beadást választotta, azt viszont a hazaiak kifejelték. A másik oldalon Pantovics az oldalhálóban kötött ki. A 79. percben Zé Luis beadását az őrizetlenül hagyott Gyurcsó nagy helyzetben fölé lőtte. A hajrában növelte a nyomást a Videoton.

A nyolcvanadik percben Mamadu óriási bedobása után Zé Luis öt méterről a kapu mellé továbbított. A kilencvenedik percben Mamadu beadása az oldalhálóban landolt. Mivel a rendes játékidőben nem született gól, hosszabbításra került sor.

A 92. percben Ze Luis tartotta lövése alig ment mellé. A másik oldalon Juhász, Leucuta és Mosquera közösen forgatták meg a védőket, de gól helyett szöglet lett a vége. Három perccel később a szélről érkező beadás elszállt Torghelle feje fölött, majd lepattant a földre, és a hosszú oldalon érkező Zé Luis lába alatt is továbbgurult.

A 108. percben Vinícius szögletre fejelt egy veszélyes békéscsabai szabadrúgást. A következő percben Gyurcsó távoli lövése suhant el a kapufa mellett. A 112. percben Mosquera egy percen belül kétszer került helyzetbe. Először Vinícius tisztázott, másodszor pedig négy méterről lőtt alig a kapu mellé. Nagyon jól bírták a hazaiak, mert a hosszabbítás második félidejében is támadtak.

A csabaiak kihagyták a meccslabdát, a fehérváriak belőtték: a 117. percben ketten vitték a hazai kapusra a labdát, Torghelle önzetlenül passzolta Zé Luisnak, aki az üres kapuba lőtt (0-1) – tudósított a vidi.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik