NB I

Az élcsapatok közül a Győr sem nyert

A bajnoki címvédő ETO hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az újonc Puskás Akadémiával az élvonal 12. fordulójában.
OTP Bank Liga, 12. forduló

Győri ETO – Puskás Akadémia FC 2-2 (2-1)
Győr, 2600 néző. Játékvezető: Kassai
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Kamber (Lang, 64.), Völgyi – Mevoungou – Pátkai, Kronovater – Varga R. (Kalmár, 87.), Koltai (Strestík, 18.), Andrics. Edző: Pintér Attila
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Polonkai (U. Nikolics, a szünetben) – Gallardo (Molnár T., 73.), Czvitkovics, Zsolnai (Tischler, a szünetben), Haraszti – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Andrics (5.), Kronaveter (39.), illetve Lencse (7.), U. Nikolics (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyon aktívan, támadószellemben kezdett a bajnoki címvédő: a harmadik percben egy szöglet után Andrics éles szögből leadott lövését nagy bravúrral védte Hajdúch. Két perccel később Varga Roland beadása után Andrics áthámozta magát a védőkön, és laposan a kapu közepébe lőtt (1-0). Két perccel később burleszkfilmbe illő góllal egyenlítettek a vendégek: a győriek kapusa, Kamenár kirúgása a lesipuskás Lencse Lászlót találta fenéken, a labda pedig négy méterről a kapuba gurult (1-1).

A 16. percben Gallardo húsz méterről lőtt, a hazai kapus azonban nagyot védett. A 24. percben Gallardo beadását Lencse fejelte kapura, a labda Kamenár kezében landolt. A negyvenedik perben Strestík becsapta Tamás Márkot, beadására Kronaveter érkezett középen, és 15 méterről a hálóba lőtt (2-1). A szünet előtt Haraszti beívelésére rosszul jött ki a győri hálóőr, de a középen nagy helyzetbe kerülő Zsolnai Róbert a kapu mellé fejelt.

Az 51. percben Völgyi beadása után Strestík lövése szállt el a kapu fölött. Öt perccel később egy hosszú indítás szállt Tischler felé, de a hazai kapus kijött, és felszedte a labdát. Az 59. percben Varga Roland beadását Andrics várta középen, megelőzte Szekeres Adriánt, de Kassai les miatt megállította a játékot. A 66. percben Czvitkovics 22 méterről lőtt kapura, a labda a jobb alsó sarok felé ment, ám egy lábról az utolsó pillanatban közbenyúlt, így szögletre pattant.

A 74. percben Varga Roland 24 méterről lőtt, Hajdúch védett, de csak másodjára tudta megkaparintani a labdát. A második oldalon Haraszti passza után Svec megbotlott, ezért Uros Nikolics akadálytalanul lőhetett a hálóba (2-2). A vendégek légiósa örömében izomból szétrúgta a szögletzászlót, ezért sárga lapot kapott. Felpörgött a játék: előbb Pátkai lövését, majd Völgyi távoli bombáját védte Hajdúch. A 84. percben Mevongou próbálkozását paskolta a léc fölé a felcsúti kapus. A másik oldalon Lencse ismét belevetődött Kamenár kirúgását, de ezúttal a kapu mellé pattant a labda.

– A gyors gólváltás után nem igazán csináltak semmit a csapatok, ezért a játékvezető ténykedését lehetett szemlélni. Elég nagy tévedései voltak, nagyképűen vezette a meccset. Egyik csapatot sem sújtotta, mindkettő kárára tévedett, az utóbbi időben sajnos elszalad vele a ló – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – A hetvenegyedik percben elkezdett játszani a két csapat, nem tudom, addig mit csináltak, hol voltak, de utána élmény volt nézni a játékukat. Elkezdett lüktetni a meccs, jöttek a jó passzok, mögé kerülések, beadások. Most megfordult az a trend, ami az ETO bajnoki címét hozta. Akkor minden befelé pattant, minden szerencsésen alakult, most viszont kifelé jöttek a labdák. Úgy látszik, az előző szezon szerencsés momentumait most adja vissza a sors. Ez jó alkalom lett volna a győrieknek, hogy felzárkózzanak az élmezőnyhöz, de nem jött össze. A Puskást a hetvenedik percig bele kellett volna döngölni a földbe, mert gyenge volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik