NB I

Újabb koporsószög

Megint kikapott az élvonalban sereghajtó Kaposvár, ezúttal a Szombathelyi Haladás otthonában, 4-1-re.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi (1-1)
Szombathely, 2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Iszlai, 76.), Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Fehér Z., Simon Á. – Nagy G. (Németh M., 85.), Radó, Halmosi – Ugrai (Gyurján, 62.). Edző: Artner Tamás
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Lucas, Kovács O., Jánvári (Haruna, 80.) – Bőle (Oláh L., 56.), Thiam, Balázs B., Addo – Markus (Waltner, 56.), Albert Á. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Halmosi (5.), Radó (50., tizenegyesből 80.), Fehér Z. (89.), illetve Lucas (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győzelmi kényszerben lévő kaposváriak kezdőcsapatából Oláh Lóránt, Waltner Róbert és Zámbó Bence is kimaradt, Babics eltiltás miatt hiányzott, Vrucina pedig még mindig kegyvesztett.

Az ötödik percben Fehér Zoltán labdaszerzése és tökéletes passza után Halmosi Péter lőtt a hálóba. A 14. percben egy hazai szabadrúgás után Fehér fejelt a hálóba, de a gólt a játékvezető érvénytelenítette lökés miatt. Öt perccel később Nagy Gábor fejesét hárította Ranilovics. A 23. percben Markus távoli lövése nem sokkal kerülte el a hazai kaput. A 39. percben Bőle Lukács szabadrúgását Lucas fejelte a hálóba (1-1). A szünet előtt Ugrai Roland szép egyéni akció után a kapu mellé lőtt.

Az ötvenedik percben Bosnjak beadása után Jánvári és Ranilovics összeütközött a kapu előtt, a kapus ezért kiejtette a labdát, amit az arra járó Radó András a hálóba lőtt (2-1). A hatvanadik percben Radó szép egyéni akció végén a kapu fölé lőtt. A folytatásban többet birtokolták a labdát a somogyiak, de helyzetig nem jutottak. A 77. percben Fehér lövése után Lucas kinyújtott kezére pattant a labda, de a játékvezető hibázott, és nem adott büntetőt.

Két perccel később Jánvári rálépett Radó lábára a tizenhatoson belül, ezt a tizenegyest már megadta a bíró, és a sértett értékesítette is (3-1). A 82. percben Radó lövését védte Ranilovics, de a kipattanó után Halmosi beadását Fehér értékesítette (4-1). A hajrában előbb Gyurján lövését lábbal, majd Radó fejesét kézzel védte a kaposvári kapus.

– Reális eredmény született. A Haladás annyiban írta át a forgatókönyvet az elképzeléseimhez képest, hogy én azt hittem, az ötödik percben szerzett gól után henger lesz – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest, a Győr és a Vasas egykori olimpikon csatára. – A szekér haladt is előre, csak döcögőssé vált, aztán a Kaposvár egyenlített. A második meghozta, ami az elsőben elmaradt. Bármennyire sajnálom Prukner Lászlót, jelenleg ez a realitás. Nem igazán tudnak váltani. Az előző szünetben azt lehetett hinni, hogy valami megmozdulhat, lehet, hogy tudtak is előrelépni, de nem véletlenül vannak ott, ahol vannak. Sajnálom, mert mindig szimpatikus csapat volt a Kaposvár, de nem vártam mást a Haladás otthonában. Sejtettem, hogy többgólos meccs lesz.

Olvasói sztorik