NB I

Beindult a felcsútiak szekere

A Puskás Akadémia lendületbe jött a Fradi-veréstől: ezúttal 2-1-re nyert a Pécs ellen, Lencse duplájával.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Pécsi MFC-Matias – Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)
Pécs, 1200 néző. Játékvezető: Erdős
Pécs: Gőcze – Fodor, Lantos, Romic, Uzoma (Rácz, 73.) – Szatmári, Horváth A. (Koller, a szünetben), Mohl, Frőhlich – Pölöskei (Márkvárt, 68.), Grumics. Edző: Lőrincz Emil
Puskás: Hajdúch – Papucsek (Margitics, 12.), Vaszicsku, Szekeres, Tamás M. – Tóth B. (U. Nikolics, 24.), Polonkai – Gallardo, Czvitkovics, Haraszti (Tischler, 83.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Fröhlich (89.), illetve Lencse (4., 36.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jó előjelekkel várta a találkozót a vendégcsapat, hiszen az előző fordulóban legyőzte a Ferencvárost. Úgy tűnik, a lendület nem tört meg felcsúti részről, hiszen már a negyedik percben megszerezte a vezetést: Haraszti Zsolt lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát Gőcze Gergő mellett is, majd az üresen érkező Lencse elé tálalt, aki a kapuba passzolt (0-1). Egy perccel később egyenlíthetett volna a Pécs, de Grumics lövését Hajdúch védte.

A gól kissé megfogta a hazaiakat, egészen a 23. percig kellett várni a következő lehetőségre. Ekkor Uzoma beadását Szatmári Lóránd fejelte nem sokkal a kapu mellé. Egy perccel később második kényszerű cseréjét kellett végrehajtania Benczés Miklósnak: Papucsek még a 12. percben kért cserét, most pedig Tóth II Balázst kellett lehoznia. A 27. percben Lencse tört kapura, de lövését Gőcze védte. Tíz perc múlva megduplázta előnyét a Puskás Akadémia: Lencse iramodott meg egy előrevágott labdával, majd kissé kisodródva a rövid sarokba gurított (0-2).

Meddő pécsi fölénnyel folytatódott a félidő, a felcsútiak átadta a teret a hazaiaknak, akik azonban nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel. Nem alakult ki komolyabb helyzet a hátralevő percekben, így 2-0-s vendégvezetéssel vonultak szünetre a felek.

Két perc telt el a második játékrészből, és máris munkában a volt a Puskás kapusa: Grumics lőtt közelről, Hajdúch védett. Továbbra is nagyon aktív volt a pécsi center, az ötvenedik percben 18 méterről lőtt nem sokkal a kapu fölé.

Biztosan őrizték előnyüket a felcsútiak, a Pécs nem találta a fogást a hazai védelmen. Leginkább pontrúgások után tudott veszélyes helyzeteket kialakítani a baranyai együttes, de ezeket is rendre semlegesítették a jól záró vendégek. A hetvenedik percben Szatmári próbálkozott, de Hajdúch jól helyezkedett, nem okozott gondot a lövés. Öt perccel később a csereként beállt Márkvárt szépíthetett volna, de nagy helyzetben nem találta el a labdát.

A hajrában egy beadás találta üresen a frissen beállt Tischler Patrikot, de tíz méterről csúnyán fölé lőtt. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Márkvárt gurított vissza az alapvonalról, érkezett Fröhlich, és 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2). Az utolsó percekben kapuja elé szorult a Felcsút, de a Pécs már nem tudott egyenlíteni.

– Jól kezdett a Puskás Akadémia – magyarázta a Rangadó.hu szakértője Turi Zsolt, a Pécs egykori kiváló játékosa. – Ha nem volt les, akkor egy szép kontrából szerezte meg a vezetést a meccs elején. A Pécs próbált támadni, de egy védekezési hibának köszönhetően a Felcsút szerzett újabb gólt. Ez a találat kedvezett a vendégeknek, innentől kezdve a saját játékukat játszhatták. Kontrákra rendezkedtek be, 8-9 emberrel védekeztek, csak Lencse maradt elöl. Rengeteg helyzetet alakított ki a hazai csapat, de sajnos későn jött a szépítő találat, így nem maradt idő az egyenlítésre. Több volt ebben a meccsben pécsi részről, végig fölényben játszott, nemhogy döntetlent, győzelmet szalasztott el. De ilyen a futball. A befejezésekkel volt gond, nem koncentrált eléggé az együttes, gyakorlatilag naggyá tette az ellenfél kapusát. Rossz döntéseket hoztak a játékosok, passz helyett lőttek, lövés helyett pedig sokszor passzoltak. Lassan sikerült felépíteni a támadásokat, így nem tudott fölényt kialakítani az ellenfél térfelén, mindig felállt védelem ellen kellett helyzeteket teremteni. De a lehetőségek még így is megvoltak, ezeket be kellett volna lőni.

Olvasói sztorik