NB I

Későn ébredt a Haladás

A szombathelyiek hosszú idő után ismét vesztettek, miután a házigazda Honvéd 2-1-re legyőzte őket.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Bp. Honvéd – Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Solymosi
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade – Nagy G. (Lovrics, 72.), Godoy (Hidi, 52.), Diarra, Job (Vernes, 74.), Vécsei – Daud. Edző: Marco Rossi
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Andorka, 67.) – Nagy G., Simon Á., Radó – Szakály A. (Németh M., a szünetben), Halmosi – Ugrai (Gyurján, 57.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Daud (44., 56. – mindkettő tizenegyesből), illetve Radó (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A komoly hullámvölgyben és rossz formában lévő Honvéd a remekül teljesítő Haladást fogadta. A vendégektől Fehér Zoltán hiányzott eltiltás miatt.

Az ötödik percben Ugrai Roland kicselezte Kemenes Szabolcsot, így üres volt a kapu a középre adásánál, de a hazai védők végül felszabadítottak. Két perccel később Tóth Péter távoli lövését fogta magabiztosan a Honvéd kapusa. Nagy taktikai csata zajlott a pályán, jól zártak a védelmek, ezért a kapuk nemigen forogtak veszélyben.

A 19. percben Job beadása veszélyesen tekeredett középre, de Devecseri Szilárd lábáról kiperdült a labda. A 33. percben Job csúsztatása után Daud passzolta el Rózsa Dániel lábai alatt a labdát, Schimmer Szabolcs azonban a gólvonalról mentett. A 37. percben Ignjatovicnak kellett nagyot mentenie Ugra beadása után.

A 43. percben Diarra a keresztlécre fejelt, de közben Rózsa Dániel leterítette a Honvéd légiósát. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit Ayub Daud értékesített (1-0). Nehezen lendültek játékba a hazaiak, de ezt a Haladás nem tudta kihasználni.

Az ötvenedik percben Radó András szabadrúgását Tóth Péter fejelhette volna a hálóba, de ígéretes helyzetben nem találta el a labdát. Az 53. percben Job feldobta magát tizenhatoson belül Devecseri mellett, a bíró ezért is büntetőt adott a kispestieknek. Daud ezt is belőtte (2-0). A 64. percben Alcibiade éles szögből, szinte az alapvonalról lőtt, de a labda elsüvített a gólvonal előtt.

A 71. percben Gyurján remek szólója után az őrizet nélkül érkező Radó András elé passzolt, aki a hálóba lőtt (2-1). Öt perccel később Lovrics könyökkel eltalálta Halmosi Péter arcát, a játékvezető a vérző sem láttán sem adott sárgát a hazaiak védőjének. Néhány perccel később folytatódott Lovrics ámokfutása, ezúttal páros lábbal beleszállt Németh Márióba, de megúszta egy sárga lappal.

A nyolcvanadik percben Daud lövését védte elvetődve Rózsa Dániel. Négy perccel később Hidi passza után Ikenne-King már csak a kapussal állt szemben, de Rózsa nagy bravúrral védett. A másik oldalon Andorka lőtt arasznyival a keresztléc fölé. Értékelhetetlen első félóra után összekaparta magát a Honvéd, és a játékvezető hathatós segítségével eldöntötte a mérkőzést. A második felvonásban a szombathelyiek bizonyították, hogy nem felejtettek el focizni. De akkor mit csináltak az első félidőben?

– Ennyi technikai hibát, rossz passzt, rossz labdakezelést már rég láttam – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – Ha a kilencven percet be lehetne sűríteni az utolsó öt percbe, akkor azt mondhatnám, hogy izgalmas, közepesnél jobb meccset láttunk, de így nem, mert a maradék nyolcvanöt perc tartalmas unalom volt játékban és iramban egyaránt. A Honvéd kontrákra játszott a második félidőben, miután kétgólos előnybe került, de további gólokat nem sikerült szereznie. Nem szeretném minősíteni a külföldi játékosait… A Haladásnál talán előbb kellett volna beküldeni Gyurján Bencét, mert ő színt hozott a játékba.

Olvasói sztorik