NB I

Fordulatos meccsen nyert a Pécs

Hiába vezetett a Kecskemét már 2-0-ra is, a baranyaiak végül magabiztos győzelmet arattak.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Pécsi MFC-Matias 2-5 (2-2)
Kecskemét, 500 néző. Játékvezető: Becséri D.
Kecskemét: Németh V. – Mogyorósi, Póti, Karan, Forró – Leo Correira (Gréczi, a szünetben), Patvaros (Balázs, 70.), Szavics, Vukoszovics, Pekár – Barry (Rajczi, a szünetben). Edző: Bekő Balázs
Pécs: Gőcze – Fodor F., Balogh B., Romics, Mohl – Szatmári L., Fröhlich (Nagy J., 82.), Koller K. (Márkvárt, 68.), Horváth A., Uzoma – Grumics (Pölöskey, 57.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Szavics (9.), Leo Correira (tizenegyesből 22.), illetve Uzoma (41.), Romics (44.), Mohl (50.), Márkvárt (83.), Pölöskey (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes mérkőzésnek ígérkezett a Kecskemét és a Pécs összecsapása, hiszen a tabella alapján két közvetlen rivális találkozott. Az eddigi hat forduló alatt a hazaiak nyolc, a vendégek hét pontot gyűjtöttek.

Tapogatózással indult a találkozó, nem sok érdemleges történt a kezdeti a percekben. Aztán a kilencedik percben az első helyzet rögtön gólt is jelentett: szabadrúgást kapott a Kecskemét, 22 méterre a kaputól. Vladan Szavics gyönyörű mozdulattal tekert a hálóba, Gőcze Gergő csak beleérni tudott a labdába (1-0).

Valamelyest megfogta a gól a vendégeket, mert komolyabb helyzetet továbbra sem tudtak kialakítani. A huszadik percben sikerült először veszélyeztetniük, amikor Grumics bevetődve lőtt 11 méterről, de Németh Viktor a helyén volt. A folytatásban aztán jött számukra a hidegzuhany. Szavics tett egy labdát középre, amit Leo Correira átvett, majd az egyik vendégvédő szabálytalankodott vele szemben a tizenhatoson belül. A játékvezető az asszisztens jelzésére befújta a tizenegyest. A büntetőt a sértett végezte el: higgadtan a kapuba lőtt, a balra mozduló Gőczének esélye sem volt (2-0).

Néhány pécsi próbálkozástól eltekintve megint a hazaiak előtt akadt egy nagy lehetőség: Vukaszovics 32 méterről hatalmas kapufát lőtt. A 41. percben aztán a baranyai próbálkozások góllá értek. Szatmári beadását követően Koller Krisztián készítette le a labdát Uzomának, aki nyolc méterről nem hibázott (2-1). Sőt, a 44. percben egyenlítettek, amikor Fröhlich szögletét követően Romics fejelt a kapuba (2-2). Ezzel véget is ért az első félidő.

Alig kezdődött el a második játékrész, az ötvenedik percben már a vezetést is átvette a PMFC: 28 méterről végezhetett el szabadrúgást Mohl Dávid, aki a kapu jobb oldalába tekert (2-3). A kapus benne volt a gólban… Ezután majdnem egyenlített az alföldi csapat, amikor egy szögletet követően röviden szabadítottak fel a baranyai védők, a labda Karan elé került, de a kapufát találta el.

Végül csak sikerült összehoznia a Pécsnek a negyedik gólt is. A csereként beállt Pölöskey Péter adott be a 83. percben, Márkvárt Dávid pedig hat méterről a kapuba fejelt (2-4). Két perccel később Pölöskey is gólt szerzett: a hazai térfélen kapott egy labdát, amivel kapura tört, majd négy méterről kilőtte a felső sarkot (2-5).

– Gólgazdag mérkőzést láthattak a nézők. A Kecskemét gyorsan kétgólos előnyre tett szert, a Pécs pedig egyenlített, sőt meg is fordította a találkozót – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Ferencváros és a Kecskemét egykori kiváló játékosa. – Ezután újból átvette a kezdeményezést a hazai csapat, de nem sikerült egyenlíteni. A fociban nem létezik ha, de kettő-nullás és kettő-hármas állásnál is volt egy-egy kecskeméti kapufa, ami ha bemegy, akkor egészen másképp alakulhatott volna a végeredmény. A végén már teljesen kitámadtak a hazaiak, a Pécs pedig ügyesen lekontrázta őket, amivel végül magabiztossá tette a győzelmét. Nagy jelentőségük volt ezen a meccsen a pontrúgásoknak, hiszen a hét gólból négy ilyen lehetőségből esett. A baranyaiak jobban jöttek ki a mérkőzésből, mert a helyzeteiket jobban kihasználták, és ami a túloldalon kifelé, nekik befelé pattant.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik