NB I

Pontot rabolt a Honvéd a Pakstól

Simon Attila ismét gólt szerzett, 1-1 lett a vége.
OTP Bank Liga, 5. forduló
MVM Paks – Bp. Honvéd 1-1 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Vad II
Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G., Szabó J., Báló – Hullám (Windecker 70.), Bartha (Tököli 67.), Bori, Kecskés, Könyves (Heffler 56.)– Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade (Tandia 64.) – D. Diarra, Hidi, Lőrinczy (Délczeg 56.) – Vécsei, Vernes (Testardi 82.), Holender Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Simon A. (28.), illetve Hidi (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzést megelőzően négypontos Honvéd látogatott a kilencpontos Paks otthonába. A csapatok ellentétes előjelekkel vághattak neki az összecsapásnak, hiszen az előző körben a Paks elveszítette veretlenségét a Videoton ellen, a Honvéd pedig az első győzelmét aratta a Puskás Akadémia felett.

A paksiak a Vidi-mérkőzésen elveszítették csapatkapitányukat is, a kiállított Éger László eltiltás miatt nem léphetett pályára a kispestiek ellen. Rajta kívül Kovács János szereplése volt kérdéses, akiknek papírjait intézi a fővárosi klub. A vendégeknél voltak hiányzók is: Zsivanovics és Diaby sérüléssel bajlódik, de Lovrics sem épült fel a találkozóra.

A meccs előtti órákban még esett az eső Pakson, talán ez is közrejátszott abban, hogy kevés néző látogatott ki a stadionba.

Óvatosan, puhatolózva kezdték a csapatok a találkozót, az első veszélyesebb akciót a hazaiak vezették: a harmadik percben Báló Tamás szánta el magát lövésre 23 méterről, ám lecsúszott kísérlete Könyves Norbert elé pattant, aki éles szögből tüzelt, de Kemenes Szabolcs résen volt, és szögletre mentett.

Az első negyedórában a hazaiak kezdeményeztek többet, ám az esős, álmos idő rányomta bélyegét a mérkőzésre. A hazaiak főleg beadásokkal veszélyezettek, ám ezek a helyzetecskék nem hozták zavarba Kemenest.

A vendégeknél a kezdőbe visszatérő Holender kezdett aktívan, ám egyéni akcióit a paksi védők rendre megakasztották. Az első komolyabb vendéglövésre egészen a 22. percig kellett várni. Ekkor a fiatal Vécsei Bálint szánta el magát, távoli bombájával azonban nem dolgoztatta meg Molnár Pétert, mivel az jócskán elkerülte a kaput.

A 27. percben végre megtört a gólcsend, és a hazaiak ünnepelhettek. Simon Attila – ki más – ötödik meccsén a hetedik gólját jegyezte az új szezonban, ám a Honvéd ingatag védelme is kellett az újabb találathoz. Könyves beadása után a góllövő ügyesen szelídítette meg a labdát, becsapta bizonytalan védőjét, Baráthot, és tíz méterről pontosan helyezett a kispestiek kapujába.

A folytatásban is többet kezdeményezett a Paks, Könyves gyorsasága a jobb szélen kellemetlen pillanatokat okozott a Honvéd térfelén. Az első félidő hátralévő részét azonban már csak az apró szabálytalanságok és a sárga lapok színezték. A mutatott játék és a helyzetek alapján megérdemelten mehetett előnyben pihenőre a Paks. A Honvéd bátortalan játékkal rukkolt elő az első negyvenöt percben, helyzetek nélkül pedig egy csapat sem tud gólt lőni…

Rossi mester minden bizonnyal felrázta csapatát a szünetben, a Honvéd ugyanis álomszerűen kezdte a második félidőt. Egy jobboldali szögletrúgás után Hidi Patrikhoz került a labda, aki 11 méterről nagyszerű mozdulattal fejelt a kapuba (1-1). A gól után a Kispest-szurkolók hangja is megjött, rajtuk biztosan nem múlt a vendégek győzelme.

A gól után pörgősebbé vált a játék – nagyobb fokozatba kapcsoltak a csapatok –, ám főleg mezőnymunka folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 66. percben Vécsei újabb veszélyes távoli lövéssel hívta fel magára a figyelmet, sarokra tartó lövését Molnár lehúzta.

A 69. percben Heffler gondolt egyet, és a kapujától messze álló Kemenest megpróbálta átemelni, ám merész húzása után a labda a léc felett hagyta el a játékteret.

Az utolsó húsz percben apró szabálytalanságok akasztották meg a folyamatos játékot, Tököli pedig egy-egy apró villanással jelezte: őt is becserélte Horváth mester. Gólt azonban már egyik csapat sem talált, a mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született Pakson.

– Egy nagyon gyenge meccset láthattunk – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. – Ráadásul bosszantóan kevés néző látogatott ki a találkozóra, annak ellenére, hogy a Paks nagyon jól kezdte a bajnokságot. Az első félidőben úgy éreztem, jobb volt a hazai csapat. Hullám és Könyves jól megoldották a feladataikat a széleken, és a középpályán Bartha, Bori és Kecskés is jól teljesítettek, látszott, hogy hamar összeszoktak a játékosok. A paksi gólt egy nagy védelmi hiba előzte meg, ilyen butaságot nem lehet csinálni, mint amit Ignjatovicstól láthattunk. A második félidőben jól jött ki a Honvéd, látszódott a csapaton, hogy Marco Rossi felrázta őket a szünetben. Azonban a Honvéd találatát is védelmi hiba előzte meg, hiszen a fejes előtt két paksi játékos is ottragadt a tizenhatos vonalán, nem követték a berobbanó Hidit, aki zavartalanul fejelhetett a két sorban felálló paksi védelem előtt. Ilyen taktikai hibát nem szabad ejteni, főleg nem egy pontrúgás után.

Glázer Róbert mindkét oldalról ki tudott emelni pozitívumokat.

– Nagyon örülök Simon remeklésének. Több ilyen kellene az NB I-ben. Sok csapatot megjárt már, de úgy érzem, Horváth Ferenc mellett ki fogja tudni hozni magából a maximumot. Horváth egy olyan edző, aki nagyon jól tudja motiválni a csapatát, ez látszik a Paks játékán is. A Honvédnál ismét sok akadémista lépett pályára, ez nagyon örömteli, jó volt látni, hogy egyre több fiatal kap lehetőséget az élvonalban.

Olvasói sztorik