NB I

A szurkolók világosan fogalmaznak

A debreceni szervezett szurkolói csoportok a Ferencváros elleni mérkőzésen sem kívánnak megjelenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Ultras Debrecen 1994 közleménye így szól:

A kialakult helyzetben azt szeretnénk kérni a DVSC vezetőségétől, hogy a tisztán látás kedvéért írják le, hogy Debrecenben szükség van a szurkolók regisztrációjára, mert olyan a légkör a stadionban, ami távol tartja a családokat, vagy az Újpest vezetőségéhez hasonlóan jelentsék ki, hogy nem értenek egyet a regisztrációval. A debreceni szervezett szurkolói csoportok tagjai nem félnek a regisztrációtól, de nem akarnak asszisztálni egy pótcselekvéshez, ami a hazai labdarúgás valós problémáiról kívánja elterelni a figyelmet. Meggyőződésünk, hogy az országban számtalan veszélyesebb csoport illetve közösség van, akiket nem regisztrálnak, ellentétben a szurkolókkal.

Az MLSZ azt várja el a kluboktól, hogy ők kommunikálják szurkolóik felé a rendszer helyességét, de több hazai csapat szurkolóitól is hallottuk, hogy a saját klubjuk egyes vezetői (nevüket nem vállalva) sem értenek egyet a regisztrációval. Az MLSZ-nek nem a klubokra és a törvényhozókra kellene a felelősséget hárítani, mert az MLSZ feladata lett volna, hogy olyan anyagot juttassanak el a hazai lelátói helyzetről (akár közvélemény kutatást is tartva a lelátókon) a törvényhozók elé, ami segíti őket a megfelelő törvény kidolgozásában.

Nem hallani arról, hogy az MLSZ-nél milyen radikális lépéseket kívánnak tenni a bundázások, fogadási csalások felszámolására. A magyar csapatok szégyenletes európai kupakudarca ellenére sem hallani arról, hogy a nyilvánvalóan rossz irányba mutató folyamatok (edzőképzés, felejthető idegenlégiósok, stb.) megszüntetésére lépéseket tenne az MLSZ.

A fentiek helyett az MLSZ még mindig a szurkolókban keresi a hibát, és nem hajlandó azzal foglalkozni, ami elsősorban a feladata lenne, hogy élvezhető labdarúgást teremtsen a hazai pályákon! Ha kirakat tevékenységek helyett végre érdemi munkát és eredményeket szeretnének felmutatni, kérdezzenek a vízilabda, kajak-kenu, torna, vívás, úszás vagy bármelyik számukra szimpatikus szövetségtől!

Véleményünk szerint a stadionok lelátóinak megtöltéséhez foci kell, nem regisztráció!

A debreceni szervezett szurkolói csoportok a DVSC női kézilabda-csapatának első hazai mérkőzésén, a Békéscsaba ellen kívánják megmutatni, hogy egy parázs hangulatú mérkőzés regisztráció nélkül is tökéletes sportélményt nyújthat az oda kilátogató szurkolóknak, jöjjenek családdal vagy anélkül.

Ultras Debrecen 1994

Olvasói sztorik