NB I

Provokálták a Fradi-szurkolókat?

Ők rongálták meg az orfűi Aquapark bejáratát, vagy csak rájuk akarják kenni a pécsiek?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bama.hu azt írja, hogy a PMFC–Ferencváros mérkőzés előtt a fővárosi klub szurkolóinak egy része Orfűre utazott, ahol az Aquaparkba mentek volna strandolni, de néhány magáról megfeledkezett személy megrongálta a fürdő bejáratát. A rendőrség ügyeletére szombaton 15 óra körül érkezett bejelentés a rongálásról.

A helyszínre érkező egyenruhások három személyt fogtak el. Gyanúsítottként kihallgatták őket, ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – a Pécsi Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

A cikk kapcsán a Jövő Generációja Egyesület elnöke, az Ultras Liberi pécsi szervezetének képviselője azt írta, hogy valójában nem is a Fradi-szurkolók, hanem a Hallgatói Hálózat helyi aktivistái voltak a tettesek.

„Nagyjából 15 óra magasságában érkeztünk a szurkolókkal a fürdő bejáratához. Egy fiatalokból álló csoport a bejárat mellett a kerítésnél várakozott, és amikor odaértünk a pénztárhoz, ők nekiestek a kerítésnek, és hangosan elkezdtek káromkodni. A biztonsági szolgálat hívta a rendőrséget, de mire kiértek, ez a csoport már eltűnt. Viszont legnagyobb meglepetésünkre a pénztárban ülő hölgyek azt mondták, hogy mi randalíroztunk, ezért közülünk három embert kiemeltek és elvittek. Természetesen a csoport többi tagja sem mehetett be a fürdő területére. Másnap megtudtam, hogy Orfűn sok pécsi diák vállal munkát a nyári időszakban” – írta a szemtanú.

Olvasói sztorik