NB I

Magyar kalandor a kenguruk földjén

Az Ausztráliába költöző csatár, Nagy Tamás tudja, nem mindennap adódik ilyen sansz az élettől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy Tamás június végén elköltözött. Nem csak Siófokról, ahol legutóbb játszott, nem csak az országból, de a kontinensről is. A Közeli helyeken helyett leginkább a Nagy utazás című dalt énekelheti, hiszen a magyar főváros, és jelenlegi lakhelye, Melbourne között emberi számítás szerint potom 15574 kilométer a távolság.

De vajon mit keres egy magyar labdarúgó az ausztrál másodosztály sereghajtója, a Southern Stars FC együttesénél? Nos, hiába sejtenénk dúsgazdag nagybácsit vagy magyar származású, kivándorló klubtulajdonost a történet mögött, mert ilyesmiről szó sincs. A 26. születésnapját július végén ünneplő csatár korábban volt már a Vác, a Vasas, a Pápa, a Diósgyőr, a Kaposvölgye és a REAC játékosa is, de ilyen kalandban még nem volt része.

A Rangadó.hu érdeklődésére a nyolcórás időeltolódás ellenére készségesen nyilatkozó Nagy Tamás elmondta, szeretné, ha a következő évben is Ausztráliában játszhatna, akár az élvonalban.

– Mikor és hogyan adódott az ausztrál lehetőség?
– Június közepén a menedzserem hívott, hogy lenne egy ilyen lehetőség, és szerinte meg kéne próbálni, mert nem mindennap adódik ilyen sansz az élettől – vélekedett Nagy Tamás.

– Milyen lehetőségei voltak ezen kívül?
– Volt két-három NB I-es érdeklődő is, de amint jött ez a lehetőség, igazából más nagyon nem érdekelt.

– Mennyit gondolkodott, és kiknek a véleményét kérte ki, mielőtt belevágott ebbe a kalandba, és igent mondott?
– Sokat nem gondolkodtam rajta, ugyanis olyan szerződést kínáltak, amit nem nagyon lehetett visszautasítani, de azért a barátnőm, a családom és a barátaim véleményét kikértem. Egyelőre három hónapra szól a szerződésem, remélem, meg tudom hosszabbítani minimum egy évvel.

– Mit tudott az ausztrál fociról, az ausztrál bajnokságról?
– Sok mindent nem tudtam róla, de kellemesen csalódtam benne, nagyon nagy iram van minden meccsen és edzésen, és azért nem rossz focisták alkotják itt a csapatokat…

– Milyen csapat a Southern Stars FC?
– A csapatom jelenleg utolsó a bajnokságban. Két meccsüket láttam eddig, szép focit játszunk, csak mindig eggyel tovább passzolják a labdát vagy cseleznek, de velem együtt nyolc új játékos érkezett. Van, aki a PSG-ben, majd a Nantes-ban játszott, most pedig a görög első osztályból jött. Más a Cardiff Cityben is játszott. Egy harmadik a Cesenában és az olasz Serie B-ben szerepelt. Megint más az angol League 1-ből érkezett, a belsővédőnk pedig a török első osztályban is megfordult. Remélem, nem lesz rossz csapatunk.

– Milyen egyéni céljai vannak ezzel a szerződéssel, mit vár magától?
– Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, hogy itt tudjak maradni, és felkelteni az első osztályban szereplő csapatok figyelmet.

– Milyen rendszerben zajlik az ausztrál bajnokság?
– Itt már megy a bajnokság, és pont a felénél jár. Szeptember 22-én lesz az utolsó meccsünk, az új szezonra a felkészülés januárban indul.

Olvasói sztorik