NB I

Megrekedtek az egyeztetések

Az Ausztriában légióskodó Orosz Péter szívesen szerződött volna haza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem igazol Magyarországra a háromszoros válogatott támadó, Orosz Péter. A 2010 óta Ausztriában légióskodó játékos egy korábbi Rangadó.hu-nak adott interjújában arról beszélt, könnyen meglehet, hogy ismét a honi bajnokságban folytatja pályafutását. Azonban mára kiderült, megrekedtek a tárgyalások, így nagy valószínűséggel továbbra is az osztrák harmadosztályban léphet pályára.

A Rangadó.hu érdeklődésére Orosz Péter elmondta, felbontotta szerződését csapatánál, és nagy valószínűséggel korábbi együttesében, a Vorwarts Steyr színeiben folytatja karrierjét.

– Alig egy hónapja még úgy volt, lehet, hogy hazaigazol.

– Ebből nem lett semmi – mesélte a legutóbb itthon a Lombard FC Pápában játszó támadó. – Szívesen igazoltam volna haza, volt is egy konkrét megkeresésem. A csapatot nem szeretném megnevezni, azt azonban elmondhatom, hogy az edző szeretett volna leigazolni. Viszont elmondta, hogy nem csak rajta áll a döntés, így nem tőle függ, hogy mehetek-e. Végül megszakadt a kapcsolat a csapattal, nem kerestek többet. Szívesen maradtam volna Magyarországon, de nem jött össze a szerződéskötés. Talán ha kihasználhattam volna az átigazolási időszakot, akkor augusztus 31-ig sikerült volna más klubot találni magamnak. Azonban erre nem volt lehetőségem, hiszen múlt vasárnap utaztam vissza Ausztriába. Hétfőn kezdődött a felkészülés a Vöcklamartnál, ha nem térek vissza, az szerződésszegés lett volna.

– Említette korábban, hogy szerződést bontanak a Vöcklamarttal.

– Így van, ez meg is történt pénteken. Nagy valószínűséggel visszaigazolok korábbi klubomhoz, a szintén harmadosztályú Vorwarts Steyrhöz. Kerestek a vezetők, edzők és még a szurkolók is, szerettek a csapatnál, és most is sokszor érdeklődtek irántam, szívesen szerződök vissza az együtteshez. Valószínűleg már a szombati, Sparta Praha elleni edzőmeccsen is pályára lépek régi-új csapatomban.

– Egy fél idényt töltött a Vöcklamartnál. Elégedett ezzel az időszakkal?

– Tizenöt meccse volt tavasszal a csapatnak, ebből tizennégy bajnokin végig a pályán voltam, csak az utolsó fordulóban maradtam ki a keretből, eltiltás miatt. Azt hiszem, ha nem ment volna jól a játék, akkor nem jutok ennyiszer lehetőséghez. Egy héttel a bajnokság zárása után a kupa első fordulójában léptünk pályára, és az én két gólommal nyertünk 2-0-ra. Úgy érzem, jól sikerült ez a fél szezon.

– Hasonló teljesítményt várhat öntől új csapata is?

– Bízom benne, hogy igen. Augusztus másodikán rajtol a bajnokság, de a kupában már szombaton pályára lépünk. Nagyon remélem, hogy sikerül kivívni a továbbjutást. Ami a szezont illeti, az biztos, hogy erős lesz a harmadosztály mezőnye, nem lesz könnyű dolgunk. Bízom benne, hogy elkerülnek a sérülések, és a lehető legjobb teljesítménnyel tudok előrukkolni. Tudom, hogy otthonról is figyelnek, szeretnék bizonyítani mindenkinek.

Olvasói sztorik