NB I

Jobb volt a Pécs a Paksnál

Pécsi MFC-Matias – MVM Paks 2-1 (1-0)
Pécs, 300 néző. V: ifj. Botló
PMFC: I. félidő: Gőcze – Nagy J., Romic, Balogh B., Uzoma – Szatmári L., Bratic, Mohl, Wittrédi – Márkvárt, Harsányi Z. II. félidő: Dibusz – Fodor F., Romic, Balogh B. (Lantos), Uzoma – Horváth A., Kővári – Beke, Koller, Rácz F. – Városi
Paks, I. félidő: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Nyári, Szabó J. – Csorba, Bori, Kecskés T., Bartha, Barczi – Simon A. II. félidő: Csernyánszki – Mészáros I., Kovács G., Nyári (Szabó J.), Gubicza – Könyves, Hullám, Kecskés T., Báló – Tököli, Heffler N.
Gólszerzők: Wittrédi (24.), Koller K. (62. – 11-esből), ill. Barczi (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idei első hazai felkészülési mérkőzését játszotta a PMFC-MATIAS csapata. A vezetést az első félidő 24. percében szerezték meg Wittrédi révén. A középpályás ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatos előterében, a megítélt pontrúgást a sértett végezte el, ám hiába nyújtózkodott a labdáért Csernyánszki, csak belepiszkálni tudott. A fordulás után büntetőből növelte előnyét a Pécs, amit Koller a 62. percben magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt. Közvetlenül a lefújást megelőzően Barczi bombájával szépítettek a vendégek. A PMFC-MATIAS a második félidőben több szép támadást is vezetett, jobb helyzetkihasználással nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna – tudósít a pmfc.hu.

A mérkőzés főbb momentumai:

1. perc: A mieink piros-feketében, míg a paksi játékosok tiszta zöldben játszanak. A felkészülési mérkőzést Harsányi és Márkvárt indították útjára.

8. perc: Wittrédi remekül ugratta ki a védők közül kilépő Márkvártot, aki eltolta a labdát Csernyásznki mellett, de nagyon éles szögből csak a kapufa tövét tudta eltalálni.

15. perc: Szatmári és Nagy gyönyörűen kényszerítőzött a tizenhatosan belül és bár a paksi védők próbáltak felszabadítani, Bratic így is lövőhelyzetbe került, de 18 méteres bombáját szögletre mentette Nyári.

24. perc: Wittrédi ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatos előterében, a megítélt pontrúgást a sértett végezte el. Hiába nyújtózkodott a labdáért Csernyánszki, csak belepiszkálni tudott, 1-0.

33. perc: Heffler Tibor remekül ívelt az ötös jobb oldali sarkánál álló Simon elé, aki egy átvétel után azonnal lőtt, de Gőcze belevetődött a labdába. Hatalmas védés volt a nemrég igazolt hálóőrünktől.

36. perc: Egy bal oldali bedobás után Harsányi elé került a labda, aki 19 méterről kissé oldalról bal külsővel lőtt kapura, lövése pár centivel elkerülte a vendégek bal kapufáját.

2. félidő

47. perc: Beke ugratta ki a Nyári mellett kilépő Ráczot, aki lefutotta védőjét, majd jó helyzetből ballal mellé emelt.

48. perc: Ezúttal Kővári tálalt Rácz elé, aki hagyta, hogy lepattanjon a labda, majd kapásból, 12 méterről a jobb oldali kapufa tövét találta telibe.

60. perc: Csere a mieinknél. Balogh Béla helyére Lantos Levente csapatkapitányunk érkezett.

62. perc: Büntetőhöz jutottunk, amit Koller magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba, 2-0.

67. perc: Ismét a büntetőpontra mutat Botló játékvezető. Most Nyári buktatta Bekét a tizenhatoson belül, azonban a tizenegyest Rácz csúnyán kapu fölé lőtte.

75. perc: Bal oldalon futott el Uzoma, majd a második hullámban érkező Kővári elé gurított. A fiatal középpályásunk azonban Csernyánszkiba lőtt.

83. perc: Heffler Norbert bal oldalról adott keresztbe, az ötös sarkán érkező Könyves fejese a jobb oldali kapufánkon csattant.

90. perc: Egy keresztbe ívelt labdát Uzoma rossz helyre fejelt, Barczi begyűjtötte és egy átvétel után a hosszú felsőbe bombázta a labdát, 2-1.

Olvasói sztorik