NB I

Kecskeméti vereség a csehek ellen

Az utolsó percekig bravúr közelében volt a KTE a Sparta Praha ellen, de végül 3-1-re kikapott.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Sparta Praha (cseh) – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 3-1 (0-0)
Vorderweissenbach (Ausztria)
KTE. 1 félidő: Borszéki – Mogyorósi, Karan, Jakovljevics, Hamelin – Balázs Zs., Tanusev, Szavics, Forró – Csovics, Poljanec. 2. félidő: Borszéki – Koszó, Póti, Gyagya (Tölgyesi, 80.), Farkas A. – Gréczi, Nagy P., Patvaros – Yannick, Rajczi (Csillag D., 88.), Takács. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Kaderabek (78.) Matejovsky (86.) Lafata (91.), illetve Rajczi (tizenegyesből 56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A cseh bajnokság ezüstérmesével játszott felkészülési meccset a Kecskemét, a helyszín az ausztriai Vorderweissenbach volt.

Bekő Balázs igyekezett minél több játékosnak lehetőséget adni a találkozón, így a szünetben szinte teljes sorcserét hajtott végre, egyedül Borszéki Csaba töltött kilencven percet a pályán. Hat próbajátékos kapott helyett a kezdőben, először játszott Karan, Hamelin, Csovics és Poljanec is, a felforgatott összeállítás ellenére azonban tökéletesen állta a Sparta rohamait a védelem – tudósít a KTE honlapja.

A csehek esélyeshez méltóan támadtak az elejétől fogva, ám Lafata és Vacek sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Főleg a küzdelem dominált, ahhoz képest, hogy a két csapat tulajdonképpen a felkészülés legnehezebb időszakában van, a játékosok egy percig sem kímélték magukat. A második félidő aztán ugyanúgy indult, a Sparta megpróbálta érvényesíteni akaratát, ám egy blokkolt lövésen és a lesről érkező Lafata fejesén kívül nem volt mit feljegyezni.

Annál inkább az 56. percben, amikor megszerezte a vezetést a magyar csapat: Nagy Patrik harcolt ki büntetőt, amit Rajczi Péter magabiztosan értékesített. A kapott gól után cserékkel próbáltak frissíteni a csehek, és ez adott is nekik némi lendületet, ám Borszéki megakadályozta az egyenlítésüket, védte Pauschek fejesét. Az igazi átütőerő hiányzott a prágaiakból a mezőnyfölény ellenére is, ezt kontrákkal próbálta kihasználni a Kecskemét, ám Vaclik is helyén volt Nagy Patrik lövésénél.

A vezetést végül a 78. percig sikerült megőriznie a magyar csapatnak, ekkor Kaderabek szerencsés góljával egyenlített a Sparta, négy perccel később pedig a kapufát is eltalálta. Az utolsó percek nyomását végül nem bírták az alföldiek, és a 86. percben Matejovsky egy védhetetlen lövéssel a csehek javára fordította a találkozót. A hajrában még mindent egy lapra feltéve támadtak a magyarok, ám a hosszabbításban egy kontra végén Lafata vitte be a mindent eldöntő találatot (3-1).

Az eredmény ennek ellenére is elismerésre méltó, a KTE nemcsak végig partnere volt a cseh rekordbajnoknak, de sokáig a győzelemre is megvolt az esélye.

– Ahhoz képest, hogy hol tartunk a felkészülésben és hol a Sparta, ez nem látszott. Többet támadtak, sokat birtokolták a labdát, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg – értékelt a meccs után Bekő Balázs, a KTE edzője. – Masszívak voltunk az első félidőben, ez mindenképpen pozitívum. Megszereztük a vezetést is, utána sem volt benne a játékban, hogy kikaphatunk, sajnos a végén volt egy-két figyelmetlenség, ezt ki tudták használni. A próbajátékosok nem tettek rossz benyomást, senkire nem mondhatok rosszat, bizonyítani akarta mindenki, hogy helye van a csapatunkban. Szerdán is lesz egy kemény meccsünk, ott lesz alkalmunk tovább tesztelni őket.

Olvasói sztorik