NB I

Menne, de maradna is

Jagodics Márk büszke, hogy az NB I-es keret tagja lehet, de Ajkán többet játszana.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás 21 éves védője, Jagodics Márk már 12 alkalommal lépett pályára az élvonalban, most mégis válaszút elé került: ragaszkodik az első osztályhoz, vagy a több játéklehetőséget kínáló, NB II-es FC Ajka csapatában folytatja pályafutását. Mivel a szombathelyiek védelme meglehetősen stabil, valószínűleg a következő idényben sem tudná állandósítani helyét a csapatban a fiatal játékos, ezért minden bizonnyal a kölcsönt választja.

A Rangadó.hu érdeklődésére Jagodics Márk elmondta, bízik benne, hogy mihamarabb rendeződik a sorsa, mert nem szeretné, ha csak a felkészülés hajrájában csatlakozhatna úgy együtteséhez.

– Még én is meglepődtem, amikor olvastam a hírt, hiszen tényleg jött egy megkeresés, felvetődött a dolog, de még egyáltalán nem dőlt el semmi. Az Ajka mellett szól, hogy többet játszanék, de szeretem a Haladást, ez az első számú csapatom – mondta Jagodics Márk. – Tény, hogy elég jól el vagyunk eresztve belsővédőkkel, tehát nem valószínű, hogy sok játéklehetőség jutna nekem, de számomra már az is megtiszteltetés, hogy az NB I-es keret tagja vagyok. Természetesen kikérem édesapám és az egész család véleményét, beszélek az edzőkkel, de a végleges döntést én hozom meg. Szeretném, hogy minél előbb lezáruljon ez a téma, hiszen a közeljövőben az ajkai csapat is elkezdi a felkészülést, és nem lenne jó, ha csak az utolsó hetekben tudnék csatlakozni. Elkezdem a munkát a Haladással, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

A Rangadó.hu megkérdezte Artner Tamást, a szombathelyiek vezetőedzőjét, mit fog tanácsolni fiatal játékosának, hogyha kikéri a véleményét. Menni, vagy maradni?

– Azt tanácsolom neki, hogy most el kell menni fél évre, vagy egy évre, és a másodosztályban rendszeresen játszani. Itt ugye nem lesz NB II, a harmadosztály pedig nem igazán jó a fejlődésének, ezért szeretnénk odaadni az ajkának, hogy utána NB II-es rutinnal felvértezve visszatérjen, és hasznára legyen a csapatunknak – mondta Artner.

Olvasói sztorik