NB I

Hol folytatja Czár Richárd?

A 21 éves középpályás védőként is remekül helytállt Ausztriában, ezért szívesen visszatérne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért Czár Richárd egyéves kölcsönadása. A komlói születésű és nevelésű 21 éves középpályás tavaly nyár végén került a Bp. Honvédtól az osztrák másodvonalban szereplő First Vienna FC csapatához. A bécsiek balhátvédként számítottak rá, de a védelemben is helytállt. Sérülései ellenére pozitív időszakot zárt, a kispestiek olasz vezetőedzője, Marco Rossi ennek ellenére nem tart igényt rá.

– Átadólistára kerültem, mivel még két évig érvényes a szerződésem. Kölcsönbe bárhova elmehetek, illetve ha érkezne egy jó ajánlat, akkor eladnának. Az edző tavaly egy-másfél hónapon keresztül látott, ennyit dolgoztunk együtt, utána mentem Bécsbe, de nem számol velem – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Czár Richárd.

A közelmúltban kétszer is sérülés hátráltatta, de mára tökéletesen meggyógyult, és várja, hogy kiderüljön, hol folytathatja a játékot.

– A téli felkészülés alatt térdproblémákkal küszködtem, de a bajnokság folytatásának kezdetére felépültem, az első öt tavaszi meccsünket végigjátszottam balhátvédként – folytatta Czár Richárd. – Azután sajnos a kemény pályáktól begyulladt az Achillesem, ezért újabb hat-hét hetet kellett kihagynom, és csak a hajrában léphettem ismét pályára. Ezek a sérüléseim már elmúltak, teljesen jól vagyok, egészségesen várom a folytatást, csak még azt nem tudom, hol kezdem a nyári felkészülést.

Aki egyszer belekóstolt a légiósok életébe, nehezen veszi tudomásul, hogy haza kell térnie. Érthető, hogy Czár is szeretne visszamenni az osztrákokhoz.

– Visszavágyom Ausztriába, mondjuk a másodosztályba, de több magyar NB II-es ajánlat is érkezett már – árulta el a fiatal játékos. – A hazai másodosztály sokkal erősebb lesz, mint eddig, egy jó csapatban komolyabb eredményeket érhetnék el. Reményeim szerint mihamarabb eldől a sorsom, jó lenne legkésőbb július közepéig csatlakozni új csapatomhoz, nem szeretném olyan sokáig halogatni, mint tavaly, amikor csak augusztus végén kerültem Bécs, amikor már hét fordulót lejátszottak az osztrák másodosztályban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik