NB I

Tapad a Videoton

A fehérváriak 2-0-ra győzték le az MTK-t az OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitómeccsén.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Videoton FC – MTK Budapest 2-0 (1-0)

Székesfehérvári Sóstói Stadion
Játékvezető: Bognár Tamás
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Caneira, Szolnoki – Paraiba (Alvarez 61.), Gomes, Kovács I. (Tóth B. 70.), Mitrovics, Gyurcsó (Stopira 87.) – Nikolics N. Edző: José Gomes
MTK: Groppioni – Wolfe R., Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Vass (Tischler 75.), Zsidai, Kanta J., Vadnai, Ladányi (Pölöskei Zs. 67.) – Balajti (Bese 55.) Edző: Garami József
Gólszerzők: Mitrovics (5.), Nikolics (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután az MTK csapatát fogadta hazai pályán a Videoton együttese az OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitómeccsén. A tét hatalmas volt mindkét fél számára, hiszen a harmadik látogatott a második helyezetthez, és a győztes még tapadhat a már csak hét ponttal vezető Győri ETO-hoz. A vendégek nem túl jó formában várták az összecsapást, legutóbbi négy meccsükön mindössze négy pontot tudtak szerezni.

Öt perc sem kellett ahhoz, hogy a Videoton megszerezze a vezetést. Nikolics robogott el az MTK védelmének jobboldalán, visszagurítása Kovácsnak még nem volt jó, de a második hullámban érkező Mitrovics tíz méterről a kapuba bombázott (1-0). Rögtön egyenlíthetett volna a vendég együttes, de Wolfe beadásáról centikkel késett le Vadnai, így kimaradt a nagy helyzet. Újabb vendég lehetőség, a 13. percben Balajti 16 méterről eleresztett lövését tolta szögletre Bozsovics. A következő negyedórában kicsit visszavettek a tempóból a mérkőző felek, inkább a mezőnyben folydogált a játék. Az eseménytelenséget két Videoton helyzet váltja fel, előbb Kovács lövését fogta könnyedén Groppioni a 31. percben, majd Paraiba variált sokat a 16-oson belül, és 12 méterről csúnyán mellé lőtt. Nem lehetett panasz az első félidőre, színvonalas, magas iramú találkozót láthatott a közönség.

A második félidőben kissé visszaesett a Videoton játéka, de továbbra is gyors volt a mérkőzés irama, bár helyzetekig egyik gárda sem jutott. A játékrész derekán aztán újra magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, de az utolsó passzokba ekkor is hiba csúszott, sok volt az eladott labda. A 77. percben a vendégek puskáztak el egy nagy lehetőséget, Zsidai baloldali keresztpasszát Bese az ötös sarkáról borzasztóan találta el, mellé. A kihagyott ziccer megbosszulta önmagát, a 84. percben Tóth indította a végig veszélyesen futballozó Nikolicsot, aki elhúzott védői mellett, és tíz méterről a kifutó kapus mellett a bal sarokba lőtt (2-0). Két perccel később újra az MTK előtt adódott lehetőség, Kanta tekert 23 méterről, de csak a kapufát tudta eltalálni, de így parádés jelenetsort láthattak a nézők.

– Jól döntött, aki megnézte ezt a találkozót, hiszen egy nagyon élvezetes meccset láthattunk – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor, a Kaposvár, a Kispest-Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr egykori vezetőedzője. – Két jó csapat mérkőzött, akik technikailag nagyon jól felkészültek. A játékot zavaró egyetlen tényező a csúszós pálya volt, amely miatt azért több hiba is csúszott a játékba. A Videoton remekül meghajtotta a mérkőzés elejét, és hamar vezetést is szerzett. Itt megint meg kell említeni a csúszós pályát, hiszen Kálnoki Kis óriásit hibázott a talajon elcsúszva. A gól semmit nem változtatott a játékon, mindkét gárda birtokolni akarta a labdát, ez pedig a hazaiaknak ment jobban, az MTK többet hibázott, ami talán annak is köszönhető, hogy kedden egy pokoli meccset játszottak. A második félidőt a vendégek kezdték jobban, határozottan kezükbe vették a játék irányítását. Ezáltal azonban lazább lett a védekezésük, és a végig életveszélyesen játszó Nikolics egy középpályás labdavesztés után el is döntötte az összecsapást. A magas színvonalú futball mellett nagy taktikai csatát is láthattunk. Ez a mérkőzés bizonyította, hogy vannak élvezhető meccsek a magyar bajnokságban. Ezen a találkozón egy árnyalatnyival jobb volt a Videoton, és így még megnehezíthetik a Győr dolgát.

Olvasói sztorik