NB I

Nem megy a Haladásnak emberelőnyben

A szombathelyiek 1-1-es döntetlent értek el a jó formában lévő Kecskemét ellen.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Szombathelyi Haladás – KTE-Phoenix Mecano 1-1 (0-0)

Szombathely, Rohonci úti stadion
Játékvezető: Szilasi
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér, Devecseri ( Gyurján 72.), Tóth P. – Iszlai, Nagy G., Halmosi – Radó (Simon Á. 84.), Ugrai (Andorka 79.). Edző: Artner Tamás
KTE: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Varga R. – Forró, Vukaszovics (Koszó 90.), Pekár (Szavics 67.), Mohl – Salami (Rajczi 58.), Burgos Edző: Horváth Ferenc.
Gólszerzők: Andorka (82.) illetve Mogyorósi (85.)
Kiállítva: Rajczi (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este a Kecskemét csapatát fogadta hazai pályán a Szombathelyi Haladás együttese az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A vendégek bombaformában vannak a tavasszal, ha a legutóbbi 6 mérkőzést vennénk alapból, akkor az alföldiek vezetnék a tabellát. Kijelenhető volt tehát, hogy nem várt könnyű mérkőzés a hazai pályán bárkire veszélyes zöld-fehérekre.

A 12. percben büntetőhöz jutott a Haladás, Nagy Gábor beadása után Mohl rúgta össze Schimmer bokáját, teljesen jogos volt a tizenegyes. Iszlai Bence állt a labda mögé, aki azonban nem tudta értékesíteni, Antal rúgta ki a középre tartó lapos lövést, így maradt a 0-0. A találkozót egyéb jobban kezdték a hazaiak, folyamatos nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, így nem csoda, hogy félóra alatt négy kecskeméti labdarúgó is besárgult. Továbbra is a Hali támadott, Iszlai indította parádésan Ugrait, aki azonban annyit pepecselt, hogy a védő beérte, így nem lett semmi a nagy lehetőségből. Nem túl magas színvonalú, inkább küzdelmes játékot hozott az első félidő.

A második félidőt is a Haladás kezdte jobban. Radó baloldalról beívelt szabadrúgását Guzmics a rövid ötös sarkáról fejelte nem sokkal mellé. Egyértelmű fölényben futballozott a hazai csapat a második játékrészben is, a vendégeknek nem sikerült sok borsot törniük a szombathelyiek orra alá. A 68. percben Radó kapott jó labdát Halmositól, de a bal felső tartó 14 méterről eleresztett lövése mellé tekeredett. A 71. percben aztán nagy lehetőség hullott a hazaiak ölébe, a csereként beállt Rajczi ugyanis két buta sárga lap után a kiállítás sorsára jutott, így a hátralévő 20 percet emberelőnyben játszhatta a szombathelyi gárda. A 73. percben Varga rossz felszabadítása után ismét Radó került helyzetbe, de 12 méterről fölé bombázott. Öt perccel később Burgos hagyott ki óriási ziccert, egy szép kecskeméti támadás után 6 méterről az oldalhálót találta csak el. A 79. percben a hevesen reklamáló Horváth Ferencet Szilasi játékvezető a lelátóra küldte, az alföldiek trénere jogtalannak érezte Vukaszovics sárga lapját. Guzmics fejese és Halmosi emelése még kimaradt, de a 82. percben a pár perccel korábban beálló Andorka megszerezte a vezetést a Haladásnak. Gyurján rázta le védőjét a 16-os jobboldalán, majd gyönyörűen passzolt vissza az üresen álló Andorkának, aki 5 méterről a kapuba passzolt (1-0). Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak, ugyanis három perccel később egy baloldali szabadrúgást fejelt a figyelmetlen védők között Rózsa kapujába Mogyorósi (1-1). Ezzel ki is alakult a végeredmény.

Nem tetszettek a látottak a Rangadó.hu állandó szakértőjének, Andorka Gábornak, a Haladás és a Veszprém egykori kiváló kapusának, aki egyébként a gólszerző Andorka Péter édesapja.

– Kicsit kellemetlenül érzem magam, hiszen a fiamról is van szó. Ami a Haladásnál évek óta zajlik, az a futball megcsúfítása. Mesterségesen gerjesztett akadémistáknak nevezett gyerekek futkároznak a pályán, ami a közönség szórakozását teszi tönkre. Régebben hat-hét ezer ember látogatott Szombathelyen egy-egy bajnoki összecsapásra, most pedig kétezer néző jár ki a meccsekre. Ennek az egésznek a futballról kéne szólnia, nem a sok bakkecskéről, aki ugrál a pályán.

Olvasói sztorik