NB I

„Hihetetlen, hogy ez megtörtént!”

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Ferencváros – Újpest 2-1

Ricardo Moniz, Ferencváros: – Mindenképpen szerettük volna megnyerni ezt a meccset, ezért egyértelmű, hogy oda kellett tenni magunkat. Az egyenlítő-góljuk nagyon peches volt, akkor volt egy kis zavar nálunk, de úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Örömteli ez a győzelem mindenki számára, aki itt volt és szurkolt, és azoknak is, akik ezért a klubért dolgoznak.

Marc Leliévre, Újpest: – Hihetetlen, hogy ez megtörtént! Meg voltak a helyzeteink, úgy játszottunk, ahogy egy csapatnak egy ilyen meccsen játszania kell. Hihetetlen, hogy profi szinten kaptunk egy ilyen gólt az utolsó pillanatban. A héten a megszokott munkát végeztük, a múlt héten sajnos nem tudtunk csapatként funkcionálni, a mai napon viszont igazi csapatként küzdöttünk, és büszke vagyok a játékosaimra. Tudom, hogy az utolsó pillanatokban ki hibázott, de ezt a csapat belügyének tekintem, nem tartozik a nyilvánosságra.

Debreceni VSC-TEVA – Pécsi MFC-Matias 4-1

Kondás Elemér, Debrecen: – Nagyon sok mindennek össze kellett jönnie ahhoz, hogy négy-egyes győzelmet tudjunk aratni. A játékosaim sokat tettek a győzelemért, rengeteget dolgoztak, nem volt számukra elveszett labda. Jól dolgoztak a pályán, ezért a szerencse melléjük állt, így szép győzelmet tudtunk aratni. Elég jó százalékban sikerült kihasználnunk a gólhelyzeteinket, ez nagyon fontos egy olyan mérkőzésen, amikor jó csapatok játszanak egymás ellen, hiszen egy-egy mozzanat is nagyon sokat dönthet.

Elbert Gábor, a PMFC cégvezetője: – Büszkék lehetünk a fiúkra. Úgy gondolom, hogy mind mentalitásban, mind játékban jobb csapatunk van, mint ősszel. A tévénézők biztosan látták, hogy mi történt a játékvezető döntéseinél, ezt mi innen sajnos nem tudjuk megítélni, de nyilván elfogultak is vagyunk. Ebben a mérkőzésben a négy-egy nem volt benne. Bíztunk abban, hogy egy-egy után újra vezetést tudunk szerezni, úgyhogy szomorúan, és a sebeinket nyalogatva megyünk haza.

Lőrincz Emil azért nem nyilatkozhatott, mert bár az MLSZ-ben véget ért a Supka Attila, kontra PMFC ügy, de a szövetségből még nem érkezett meg a jelenlegi tréner számára az engedély, hogy vezetőedzőként működhessen.

MTK – Lombard Pápa 2-0

Garami József, MTK: – Nem játszottunk könnyű mérkőzést. Az első félidőben jobban játszott a Lombard, amelynek négy veszélyes támadója is képes volt zavart okozni a kapu előtt, de gól nem született. A második félidőben javult a teljesítményünk, nekünk is voltak lehetőségeink, ezeket azonban nem használtuk ki, de két gólt így is szereztünk, és úgy érzem, összességében megérdemelten szereztük meg a három pontot. Vannak nehézségeink a játékban, mert a támadójátékosainknak fel kell nőniük a feladathoz. Fiatal futballistákról van szó, így most jókor segített két rutinosabb játékosunk a gólszerzésben, ám a folytatásban ez megoldandó feladat. A mérkőzés után jó volt a hangulat az öltözőben nemcsak a győzelem miatt, hanem azért is, mert korábbi játékosok köszöntötték a csapatot, Németh Krisztián vezetésével. Jól esett a fiúknak, hogy kijöttek szurkolni a mérkőzésre, hiszen mindannyian tudjuk, hogy ők, ha más formában is, de még mindig hozzánk tartoznak.

Zsivóczky Gyula, Pápa: – Negyvenöt percig a mi akaratunk érvényesült, mi irányítottunk, és mi játszottunk jobban. Ekkor több ziccert is kidolgoztunk, de sajnos hadilábon állunk a góllövéssel. Télen próbáltunk erősíteni, minőségi csatárokat igazolni, de nem sikerült. Persze bízom azokban, akik majd lehetőséget kapnak, nekik kell értékesíteniük a ziccereket. A szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy figyeljenek oda, mert az MTK minden hibánkat kihasználhatja. Így is történt. Kikaptunk, de felállunk a padlóról.

Győri ETO FC – FGSZ Siófok 2-1

Pintér Attila, Győr: – Nagyon tudatosan, türelmesen, fegyelmezetten játszott a csapat. Tudtuk az ellenfélről is, hogy fegyelmezett csapat, ezt mutatja, hogy a Haladás a múlt héten csak két tizenegyes-góllal tudta legyőzni. A csapatom mindent elkövetett, hogy megszerezze a három pontot. Jól járattuk a labdát, és ha egy picit koncentráltabbak vagyunk, lehet, hogy tudtunk volna még gólokat rúgni. A Győr ellen senkinek nincs vesztenivalója, ezért mindenki felszabadultan játszik. Vesztenivalónk nekünk van.

Horváth Károly, Siófok: – Minden fordulópont rosszkor jött számunkra ezen a mérkőzésen, a sérülés, az első gól, aztán a második gól, ami hárítható volt, végül a kiállítás megpecsételte a sorsunkat, és az ETO megérdemelten nyert. Nem játszottunk alárendelt szerepet, és a vereség ellenére minden játékosom gratulációt érdemel. Régóta várjuk, hogy elinduljunk fölfelé, de mindig nüánsznyi dolgok hiányoznak. Kellene végre egy fordulat, és lehet, hogy akkor minden megváltozna.

Egri FC – Videoton FC 0-1

Mészáros Ferenc, Eger: – Először is szeretném megköszönni a maroknyi egri szurkolótábor bíztatását. Úgy érzem, az első félidőben pariban voltunk a Videotonnal, sajnos kaptunk két gólt pontrúgásból. A második félidőben kijött a tudás- és minőségbeli különbség a két gárda között, onnantól pedig nem volt kérdéses a meccs végkimenetele.

José Gomes, Videoton: – Jól kezdtük a meccset, próbáltuk azt a játékot játszani, amit elterveztünk. A pálya talaja nem mindig tette ezt lehetővé, sokszor kiszámíthatatlanul pattogott a labda. Több helyzetet is sikerült kialakítanunk, fantasztikusan játszottak a srácok, megérdemlik a dicséretet. Miután sokan kérdeztek Juhász Rolandról, így megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, Roli kitűnő formában és nagyszerű fizikai állapotban van, ha tehát a szövetségi kapitánynak szüksége van egy kitűnő belső védőre, nyugodt szívvel számíthat rá. Mivel szerdán kilencven percet végigjátszott Debrecenben – hosszú idő után először – ezért úgy láttam jónak, ha ma pihen. De ismétlem, Juhász tökéletes formában van ahhoz, hogy Egervári Sándor rendelkezésére álljon. Kiváló labdarúgó, aki nagyon fontos tagja a csapatnak.

Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás 1-1

Szentes Lázár, Diósgyőr: – Nagyon jól játszott a Haladás. Masszívan, jól védekeztek, nagyon nehéz volt ellenük játszani. Egy mérkőzés két félidőből áll, mindig alkalmazkodni kell az ellenfélhez. A második játékrész már nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Zavaró lehet, hogy akcióból nem tudtunk helyzeteket kialakítani, illetve ha sikerült, akkor kihagytuk őket.

Artner Tamás, Haladás: – Amit elterveztünk, azt végre tudtuk hajtani. Játékrendszert kellett váltanunk, hogy versenyben tudjunk maradni a Diósgyőrrel, három belső védővel játszottunk. Ezer sebből véreztünk, hiszen három belső középpályásom is hiányzott. Úgy érzem azonban, hogy azok a fiatalok, akik pályára léptek, maximálisan odatették magukat. Nagyon sok jó teljesítmény volt a csapatunkban. Benne volt, hogy a Diósgyőr nyer, de a mi játékunkban is benne volt a győzelem.

Kaposvári Rákóczi – Kecskeméti TE 2-3

Prukner László, Kaposvár: – Úgy gondolom, az elején jól ment a játék, sokat passzoltunk és megérdemelten szereztünk vezetést. Az egyenlítő gól, nagyon megzavart minket, elvesztettük a játék ritmusát. Azt követően kínlódós játék volt, tudtuk, hogy a felívelt labdákkal próbálnak veszélyeztetni, célfutballt játszottak, amit teljesen jól csináltak. Mi pedig elvesztettük a fonalat, és nem jöttek azok a kombinatív játékok, amelyekkel eddig eredményesek tudtunk lenni. A második félidőben próbáltunk mindent megtenni, de nem volt meg a kellő higgadtság ahhoz, hogy ezt a mérkőzést megfordítsuk. Megérdemelten nyert a Kecskemét.

Horváth Ferenc, Kecskemét: – Azt gondolom, hogy játszottunk. Szerintem megérdemelten nyertük meg a találkozót. A sorozatok azért vannak, hogy megszakítsuk őket, nagyon örülök, hogy ez most és itt sikerült. Nagyon boldog vagyok, amiért a játékosok így álltak hozzá a mérkőzéshez. Bizonyosodott, hogyha dolgozol, akkor van eredmény.

MVM Paks – Budapest Honvéd 0-3

Tomiszlav Szivics: – Egész héten arról beszéltem, hogy a Honvéd jó csapat, és ezt most bizonyították is. Direkt felhívtam a figyelmet a veszélyes kontráikra, ennek ellenére ebből kaptuk a gólokat. A védelmünk jobb oldala nagyon sebezhető, erre a problémára minél előbb megoldást kell találnunk. Az első harminc percben a csapat nem tartotta be azokat az utasításokat, amikre előzetesen felhívtam a figyelmet, a gólokat is ekkor kaptuk. A helyzeteink egyébként a mai meccsen is megvoltak, de mi ezen a napon az összeset kihagytuk, a Honvéd pedig nem. Ettől függetlenül nem felejtettünk el a múlt hét óta futballozni, és ahogyan elviseltük a sikert, úgy most a kudarcot is fel kell dolgoznunk.

Marco Rossi, Honvéd: – Ma is bizonyosodott, hogy olyan játékosokra van szükségünk, akik küzdenek és harcolnak. Az elmúlt időszakban voltak olyan mérkőzéseink, ahol a mutatott játék alapján nem feltétlenül érdemeltünk vereséget. A mai meccsen végre már jöttek a gólok is, így sikerrel zárhattuk a találkozót. Változatlanul nagy problémát jelent a számunkra, hogy szinte egymásba érnek a mérkőzéseink. Ilyen talán a világon nincs, hogy kevesebb, mint negyvennyolc óra alatt kétszer is pályára kellett lépnünk.

Olvasói sztorik