NB I

Három hónap után folytatódik!

Pénteken a Pécs–MTK mérkőzéssel három hónapos szünet után folytatódik az OTP Bank Liga.

A tabella

1. Győri ETO 38 pont
2. MTK 32 pont
3. Debrecen 28 pont
4. Videoton 26 pont
5. Bp. Honvéd 25 pont (7 győzelem)
6. Ferencváros 25 pont (6 győzelem)
7. Diósgyőr 24 pont
8. Kaposvár 23 pont (6 győzelem)
9. Paks 23 pont (5 győzelem)
10. Újpest 22 pont
11. Haladás 21 pont
12. Kecskemét 20 pont (21-26)
13. Lombard Pápa 20 pont (16-25)
14. Pécsi MFC 19 pont
15. Egri FC 11 pont
16. Siófok 9 pont

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A holtszezonban több csapat is komolyan erősített, valamint három együttesnél edzőváltás történt – áll az MTI előzetesében.

A legutóbbi szezonban ezüstérmes Videotontól távozott Paulo Sousa, a portugál szakember helyét honfitársa, José Gomes vette át. A fehérvári klub legnagyobb igazolása Juhász Roland volt, a válogatott védő a belga Anderlechttől érkezett kölcsönbe. Mellette a korábbi portugál U21-válogatott Vítor Gomes, és a salvadori válogatott Árturo Alvarez is csatlakozott a kerethez.

A Videoton a forduló vasárnapi záró mérkőzésén a Budapest Honvéd otthonába látogat. A kispestiek is külföldről erősítettek, de legnagyobb fogásuk, a Juventus-nevelésű Davide Lanzafame eddig leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy érintett az olaszországi bundabotrányban, illetve a Győr elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első meccsének utolsó percében kihagyott egy tizenegyest.

A pénteki nyitómérkőzésen a szezon eddigi meglepetéscsapata, az újoncként második MTK a Pécs vendége lesz. A hazai együttesnél is edzőcsere volt a télen, Supka Attilát hosszas procedúra után Márton Gábor váltotta a kispadon, ő azonban nem rendelkezik a megfelelő papírral, ezért hivatalosan Lőrincz Emil a vezetőedző.

A felkészülési mérkőzéseken remekül teljesítő Ferencváros a Pápa vendégeként kezdi meg a tavaszi szezont, Ricardo Moniz együttese is alaposan megerősödött, többek között a Feyenoorddal UEFA Kupát nyert brazil Leonardo Vitor Santiagótól várhatnak sokat a szurkolók. A két csapat a Ligakupában már találkozott egymással idén, akkor a fővárosiak hazai környezetben 3-1-re nyertek.

A Diósgyőr Kádár Tamás személyében magyar válogatott labdarúgót igazolt, a borsodi gárda pénteken az Eger ellen lép pályára. Az újonc továbbra sem szerepelhet hazai pályán a villanyvilágítás hiánya miatt, így Vácon fogadja majd riválisát. A hevesiek egyébként főtámogatót és edzőt is cseréltek: Jámbor János helyett immár az angol John P. Marshall szponzorálja a csapatot, Simon Antal helyét pedig Mészáros Ferenc vette át a szakmai stáb élén.

A listavezető Győr – amely kettős győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa negyeddöntőjéből – a Kaposvár otthonában szerepel, míg a címvédő Debrecen a Kecskemét vendége lesz.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Március 1. péntek

17 óra: Pécsi MFC-Matias – MTK, tv: Sport1

19 óra: Egri FC – Diósgyőri VTK, Vác, tv: Duna

Március 2. szombat

14 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Debreceni VSC-TEVA, tv: M1

16 óra: Szombathelyi Haladás – FGSZ Siófok

16 óra: Újpest FC – MVM Paks, tv: Sport2

18.30: Kaposvári Rákóczi – Győri ETO FC, tv: Sport1

Március 3. vasárnap

16.30: Lombard Pápa Termál FC – Ferencváros, tv: M1

18.30: Budapest Honvéd – Videoton FC, tv: Sport2

Olvasói sztorik