NB I

Videoton-győzelem Marbellán

A székesfehérváriak 3-1-re nyertek a román Rapid Bukarest ellen a spanyolországi edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A spanyolországi edzőtáborban ezúttal a román Rapid Bukarest volt a Videoton ellenfele. A nemrégiben edzőváltáson áteső magyar csapat végig irányította a játékot és megérdemelten győzte le ellenfelét. A találkozó egy részét a helyszínen tekintette meg az orosz szövetségi kapitány, Fabio Capello is – tudósít a vidi.hu.

Már a harmadik percben megszerezte a vezetést magyar együttes, Oliveira passza után Nemanja Nikolics volt eredményes (1-0). Ezután is támadásban maradt Videoton, előbb a fiatal Zsótér, majd Nikolics növelhette volna az előnyt, ám mindketten a kapu fölé lőttek. A 14. percben aztán ismét lecsapott Nikolics: ezúttal is Oliveira adott jó labdát a támadónak, aki a kifutó kapus mellett higgadtan gurított a hálóba (2-0). Kétgólos hátrányban éledezni kezdett a háromszoros román bajnokcsapat, sőt a 24. percben egy szöglet utáni fejesből kapufáig is eljutott. Nikolics azonban továbbra is kiválóan játszott és a 32. percben kis híján megszerezte a harmadik gólját is, ám tíz méterről célt tévesztett. Az első játékrészben végig irányította a játékot a magyar csapat, és megérdemelten vezetett.

A fordulás után öt percet kellett várni az első fehérvári lehetőségre. Ekkor a Kovács István buktatásáért megítélt szabadrúgást Mitrovics tekerte kapura, ám a román kapus bravúrral hárítani tudott. Két perccel később Kovács került helyzetben, azonban lövése nem találta el a kaput. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, az 55. percben Coman talált be Tujvel kapujába (2-1). Mindössze nyolc percnek kellett eltelnie, hogy válaszolni tudjon a Videoton: Torghelle fejelte el a labdát a kifutó Pecanha fölött, közvetlen közelről pedig Kovács István továbbított a bukaresti hálóba (3-1).

Ezután is kezében tartotta a meccset a magyar csapat, bár több gól már nem született a találkozón. A Videoton a negyedik mérkőzésén harmadik győzelmét szerezte Spanyolországban. Az utolsó találkozójukra január 29-én kerül sor a román CFR Cluj ellen.

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC – Rapid Bucuresti (román) 3-1 (2-0)

Marbella, Spanyolország

Videoton: Tujvel – Brachi, Vinícius, Caneira, Hector – Tóth I B., Mitrovics – Oliveira, Kovács I., Zsótér – N. Nikolics. Cserék: U. Nikolics, Kleinheisler, Torghelle, Fabio, Szekeres, Kaká, Szolnoki, Haraszti, Gyurcsó, Paraiba

Gólszerzők: N. Nikolics (2), Kovács I., illetve Coman

Olvasói sztorik