NB I

Játékvezető-küldés a 15. fordulóra

A múlt hétvégén 43 sárga és 4 piros lapot osztottak ki, és 6 büntetőt ítéltek a bírók az OTP Bank Ligában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nézzük, kik dirigálják a 15. forduló mérkőzéseit!

Kassai tizedszer

Nemzetközi szinten is legfoglalkoztatottabb játékvezetőnk, Kassai Viktor tizedszer kap mérkőzést az élvonalban, ráadásul egymás után negyedik alkalommal dirigál: ezúttal az Újpest–Siófok meccsen működik közre. Már találkozott mindkét csapattal: ő fújta az újpestiek kaposvári vendégjátékát, valamint a Siófok–Videoton meccset. A fővárosiak 0-0-ra végeztek azon a somogyi estén, míg a Balaton-partiak 3-1-re kikaptak.

Solymosi a második

Kilencedik alkalommal fúj a mostani bajnokságban Solymosi Péter, egymás után másodszor. A vasárnapi zöld-fehér derbi, a Kaposvár–Ferencváros lesz az övé. Érdekesség, de a nyugat-dunántúli zöld-fehér derbi, a Győr–Haladás is az ő közreműködése mellett zajlott. A Fradinak már kétszer is fújt idén, mindkétszer 2-2 volt a végeredmény: Egerben, illetve az Üllői úton a Paks ellen. A Kaposvárnak idén most vezet először.

Andó-Szabó sűrű napjai

A múlt héten nehéz szituációkban hozott megfelelő döntéseket Andó-Szabó Sándor. Hét közben is vár rá feladat (szerdán a Montenegró–San Marino mérkőzést fújja Podgoricában: ez az első felnőtt válogatott mérkőzése), és hétvégén is: a Pécs–Videoton találkozó lesz az övé. Pécsett kellemetlen emlék az ő fújása mellett lejátszott Debrecen elleni 2-3, a Vidinek pedig a Haladás elleni 2-1-es győzelem során fújt. Jól dolgozik mostanában, hiszen négy hete kirobbanthatatlan a játékvezető-küldők naplójából.

Vad II és Iványi is nyolcadszor

Andó-Szabó Sándorhoz hasonlóan Vad II István és Iványi Zoltán is nyolcadszor vezethet már idén. Vad II a Debrecen–MTK meccset kapta: fújt már mindkét együttesnek. A Debrecen a Kaposvár otthonában lejátszott, emlékezetes, „előre feladós” találkozón szerepelt Vad II fújása mellett, míg az MTK Pápán nyert 2-0-ra. Iványi Zoltáné a forduló nyitómérkőzése, a Pápa–Diósgyőr. Idén még nem találkozhatott egyik gárdával sem.

Oláh, Németh, Becséri: 5

Oláh Gábor a Győr–Eger meccset vezeti. Új lesz neki mindkét együttes. Németh Ádámé a Kecskemét–Paks meccs: ő sem fújt idén még egyik csapatnak sem. Becséri Dániel vezeti a Honvéd–Haladás zárómeccset: neki is új lesz a két gárda idén.

Egy kis statisztika

A sárga lapokat tekintve Farkas Ádám a legszigorúbb, hiszen kerek 6-os átlaga van, míg Kassai Viktornál 5,44 figyelmeztetés kerül elő meccsenként. Berger Józsefnél azonban csak három van. A pirosakat tekintve is Farkas Ádám a legszigorúbb (1 piros lap/mérkőzés), míg négy bírónál (Radványi Ádám, Bognár Tamás, Pánczél Krisztián, Böcskei Balázs) még nem volt kiállítás. A büntetőket tekintve egyes átlaga van Radványi Ádámnak, míg négy játékvezető (Becséri Dániel, Bognár Tamás, Erdős József, Oláh Gábor) még nem ítélt tizenegyest.

Olvasói sztorik